SUA: Polemică asupra unei publicităţi politice a lui Donald Trump care utilizează NASA

SUA: Polemică asupra unei publicităţi politice a lui Donald Trump care utilizează NASA

Echipa de campanie pentru realegerea preşedintelui Donald Trump a realizat o înregistrare video prezentând lansarea rachetei SpaceX şi arătându-i pe astronauţi, ceea ce aparent reprezintă o încălcare a reglementărilor NASA, potrivit presei americane, citată de AFP vineri.

Filmul publicitar, intitulat 'Make Space Great Again' (Să redăm spaţiului grandoarea sa) şi postat pe Youtube , conţine imagini ale programului Apollo, ale programului Crew Dragon al Space X şi ale astronauţilor NASA Bob Behnken şi Doug Hurley, potrivit site-ului internet SpceNews.com.

Înregistrarea video pare să fi fost retrasă între timp de pe Youtube.

NASA autorizează în general utilizarea în publicitate a imaginilor şi videoclipurilor sale, dar nu şi însemnele sale sau fotografii ale astronauţilor săi.

O petiţie pe site-ul Change.org pentru a-l "împiedica pe Trump să politizeze eforturile SpaceX şi ale NASA" a reunit circa 6.000 de semnături.

Soţia lui Doug Hurley, fosta astronaută Karen Nyberg, figurează aparent în această înregistrare video împreună cu fiul său.

"Consider tulburător ca o imagine video a mea şi a fiului meu să fie utilizată în propaganda politică, împotriva voinţei mele şi fără consimţământul meu. Nu este bine", a declarat Karen Nyberg pe Twitter.

La Centrul spaţial Kennedy din Florida sâmbăta trecută, în prezenţa preşedintelui Trump, SpaceX a devenit prima societate privată care a lansat astronauţi în spaţiul cosmic, un succes istoric care oferă SUA un nou mijloc de transport spaţial, după nouă ani de întrerupere.

SUA îşi propun ca obiectiv să trimită o femeie pe Lună în 2024 şi o fiinţă umană pe Marte în 2033.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!