SUA: Pompeo înfiinţează la Departamentul de Stat o comisie pentru reexaminarea drepturilor omului

SUA: Pompeo înfiinţează la Departamentul de Stat o comisie pentru reexaminarea drepturilor omului

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a anunţat luni înfiinţarea unei comisii în cadrul Departamentului de Stat care îl va consilia în ce priveşte drepturile omului în lume şi rolul lor în conturarea politici externe a Statelor Unite, transmite dpa.

Comisia privind Drepturile Inalienabile va reexamina problema fundamentală a ceea ce defineşte un drept al omului, a precizat Pompeo.

El şi-a exprimat speranţa că viitoarea comisie va oferi 'material intelectual' pentru 'cea mai profundă reexaminare a drepturilor inalienabile' de la Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Documentul, semnat la ONU în 1948, a stabilit pentru prima dată drepturile umane fundamentale ce trebuie protejate la nivel global şi a afirmat că recunoaşterea drepturilor inalienabile este fundamentul libertăţii, justiţiei şi păcii în lume.

Declaraţia a pus capăt ideii că statele pot fi abuzive cu cetăţenii lor fără a atrage atenţie sau repercusiuni.

Pompeo a numit-o în fruntea comisiei pe Mary Ann Glenden, profesor de drept la Harvard şi autoarea unei lucrări privind Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Organizaţia Amnesty International, una din cele mai importante în domeniul apărării drepturilor omului, a criticat decizia şi a acuzat administraţia Trump că subminează drepturile individuale şi responsabilităţile guvernelor.

'Această administraţie a acţionat activ de la învestirea lui Trump pentru a nega şi refuza protecţii (garantate) de multă vreme de drepturile omului', a arătat Joanne Lin, director în cadrul Amnesty International USA.

'Dacă această administraţie ar vrea cu adevărat să sprijine drepturile oamenilor, ar utiliza cadrul global aflat deja în vigoare', a menţionat Lin într-un comunicat.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

5 Așa o fi?