SUA: Preşedintele Trump a început controlul medical anual, anunţă Casa Albă

SUA: Preşedintele Trump a început controlul medical anual, anunţă Casa Albă

Preşedintele american Donald Trump a început sâmbătă examenul fizic anual printr-o vizită la Centrul medical militar Walter Reed, unde a fost supus unui scurt control şi câtorva teste de laborator, a anunţat Casa Albă, transmite Reuters.

'Anticipând un foarte ocupat 2020, Preşedintele profită de avantajul unui weekend liber aici în Washington, D.C., pentru a începe părţi din examenul său medical anual de rutină la Walter Reed', a anunţat secretarul de presă a Casei Albe, Stephanie Grisham, într-un comunicat.

Ea a precizat că preşedintele a făcut de asemenea o vizită membrilor personalului medical, mulţumindu-le pentru modul în care îi îngrijesc pe militari, şi s-a întâlnit cu familia unui soldat rănit în Afganistan.

'Preşedintele rămâne sănătos şi energic, fără a acuza probleme, aşa cum au demonstrat-o prestaţiile sale viguroase repetate la mitinguri în faţa a mii de americani de câteva ori pe săptămână', a mai spus Grisham.

Ea nu a oferit detalii despre examenele medicale sau testele de laborator la care a fost supus Trump în cea de-a noua sa vizită la centrul medical.

Vizita neaşteptată şi neprogramată a lui Trump a declanşat întrebări pe reţelele sociale, dat fiind că a intervenit cu câteva mai devreme decât controlul medical în trecut.

Preşedintele nu a vorbit cu reporterii nici înainte, nici după vizita la centrul medical.

Casa Albă este cea care stabileşte ce informaţii vor fi făcute publice în urma controlului medical. Trump nu este obligat să facă publică nicio informaţie şi nu există un standard al controlului medical prezidenţial.

În luna februarie, preşedintele a fost declarat într-o 'stare de sănătate foarte bună' de către doctorul Casei Albe, în urma controalelor medicale.

Donald Trump, cunoscut ca mare amator de hamburgeri şi fripturi bine pătrunse, dar şi ca având o aversiune faţă de sala de sport, a câştigat în greutate faţă de examenul medical din 2017, depăşind pragul obezităţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 Marele dușman al Armatei României este solda de grad, care produce mai multă discordie între militari decât propaganda rusă

3 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

4 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

5 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina