SUA: Procurorul general, William Bar, somat să publice integral raportul anchetei lui Mueller

SUA: Procurorul general, William Bar, somat să publice integral raportul anchetei lui Mueller

Preşedintele Comisiei pentru probleme judiciare din Camera Reprezentanţilor, democratul Jerrold Nadler, i-a stabilit termen până luni dimineaţa procurorului general William Bar pentru a comunica membrilor Congresului raportul integral al procurorului special Robert Mueller asupra anchetei ruse, informează Reuters.

Termenul dat până luni ora locală 09:00 (13:00 GMT), stabilit de Nadler, este o urmare a refuzului lui William Bar de a compărea în faţa comisiei de specialitate.

Până în prezent, aleşii Congresului au avut acces la o versiune trunchiată a raportului anchetei efectuate de Robert Mueller asupra suspiciunilor de ingerinţă a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane în 2016 şi a presupunerilor de complicitate între echipa de campanie a candidatului republican Donald Trump şi Moscova.

"Refuzând să se conformeze cererilor de supervizare a Congresului, Departamentul Justiţiei a estimat în mai multe rânduri că solicitările Congresului nu servesc scopuri 'legitime'", a scris Jerrold Nadler în scrisoarea în care i-a fixat termenul de luni dimineaţa lui William Barr.

"Departamentul Justiţiei nu ar trebui să facă astfel de judecăţi", a adăugat el. "Nu se poate contesta interesul constituţional şi legislativ pe care îl poate avea Congresul de a ancheta comportamente nepotrivite ale preşedintelui şi ale colaboratorilor săi", continuă el în scrisoare.

Refuzul lui William Barr de a compărea joi în faţa comisiei din Camera Reprezentanţilor i-a atras acestuia un răspuns virulent din partea preşedintei camerei. Nancy Pelosi l-a acuzat că a minţit în Congres şi a adăugat că "acesta este un delict". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...