SUA renunță căutarea resturilor obiectelor aeriene neidentificate, doborâte în America de Nord. Motivul încetării operațiunilor

SUA renunță căutarea resturilor obiectelor aeriene neidentificate, doborâte în America de Nord. Motivul încetării operațiunilor

Comandamentul de Nord al forţelor SUA a decis să renunțe la operațiunile de căutare a celor trei obiecte aeriene neidentificate, doborâte în luna februarie, în America de Nord. Misiunile, solicitate de ministrul apărării Statelor Unite, Lloyd Austin se desfășurau în Alaska, în regiunea lacului Huron, și pe teritoriul Yukon, în nord-vestul Canadei.

SUA încetează operațiunile de căutare ale obiectelor aeriene neidentificate FOTO Arhivă

Motivul renunțării la operațiunile de căutare

Două dintre obiectele aeriene neidentificate, doborâte de forțele aeriene ale Statelor Unite ale Americii, erau căutate în Alaska și în regiunea lacului Huron . În ciuda eforturilor, pentru care au fost folosite imagini aeriene şi senzori aerieni, pe sol şi pentru subteran, fragmentele din cele două obiecte căutate nu au fost găsite.

La baza deciziei de renunțare la operațiuni au stat și condițiile meteo nefavorabile. Iarna arctică și gheața din ocean au făcut misiunea aproape imposibilă.

În Canada însă, continuau căutările pentru găsirea celui de-al treilea obiect, pus la pământ de aviaţia militară americană, pe teritoriul Yukon.

Statele Unite au anunţat deja că probabil cele trei obiecte aeriene aveau legături cu o companie privată sau o instituţie de cercetare.

Înainte de detectarea acestora, la începutul lui februarie, forţele aeriene ale SUA au doborât un balon despre care se credea că aparţine Chinei şi era folosit pentru spionaj.

Ultimele resturi din acesta au fost recuperate din largul coastelor statului Carolina de Sud şi se aflau, potrivit comandamentului citat, în curs de transfer către Laboratorul pentru Anchete al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) din statul Virginia, pentru exploatarea contrainformativă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…