SUA: Senatoarea în ascensiune Warren a strâns mai multe fonduri decât rivalul său Joe Biden

SUA: Senatoarea în ascensiune Warren a strâns mai multe fonduri decât rivalul său Joe Biden

Senatoarea progresistă Elizabeth Warren a anunţat vineri că a adunat 24,6 milioane de dolari în trimestrul al treilea, mai mult decât favoritul primarelor democrate, Joe Biden, pe care îl talonează de acum în sondaje, notează AFP.

Senatorul independent Bernie Sanders, al treilea în cursa pentru învestitura democrată (16,8% potrivit mediei sondajelor), afişează pentru moment suma cea mai importantă: 25,3 milioane de dolari primiţi între iulie şi septembrie şi un total de 61,5 milioane de dolari de la intrarea, în februarie, în primarele democrate.

Operat miercuri din cauza unei artere blocate, Bernie Sanders, 78 de ani, a părăsit spitalul şi intenţionează să participe la următoarea dezbatere democrată, pe 15 octombrie, potrivit soţiei sale.

În continuare pe primul loc în sondaje, fostul vicepreşedinte Joe Biden (26,2%) şi-a văzut avansul reducându-se periculos în cursul unei veri marcate de ascensiunea notabilă a senatoarei Elizabeth Warren (24%), fostă profesoară de drept la Harvard în vârstă de 70 de ani.

Cu mult în urma progresiştilor Sanders şi Warren, centristul Biden, 77 de ani, a strâns 15,2 milioane de dolari în trimestrul al treilea şi 36,7 de milioane de dolari de la intrarea relativ târzie în campanie, în aprilie.

Această diferenţă este cu atât mai surprinzătoare cu cât, spre deosebire de el, Bernie Sanders şi Elizabeth Warren resping galele private pentru strângerea de fonduri şi ţintesc mai ales micii donatori on-line.

"Elizabeth nu şi-a pierdut timpul cu donatorii bogaţi (...) Ea nu a luat bani de la lobbyiştii din Washington sau" al grupurilor de campanie (PAC), care adună fonduri pentru susţinerea unui candidat, a scris echipa sa de campanie pe site-ul Medium.

Pe locul al patrulea, dar cu mult în urmă cu 5,5% în media sondajelor, tânărul primar venit din Indiana, Pete Buttigieg, a strâns 19,1 milioane de dolari în trimestrul al treilea.

Învingătorul primarelor democrate, ales anul viitor, îl va înfrunta pe republicanul Donald Trump în prezidenţialele din noiembrie 2020.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 „Cineva și-a uitat chiloții”

5 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …