SUA: Soţia lui 'El Chapo', fostul şef al cartelului mexican al drogurilor Sinaloa , arestată pentru trafic de stupefiante

SUA: Soţia lui 'El Chapo', fostul şef al cartelului mexican al drogurilor Sinaloa , arestată pentru trafic de stupefiante

Soţia fostului şef al cartelului mexican al drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman a fost arestată luni în statul american Virginia sub acuzaţia de trafic de stupefiante, a anunţat Departamentul de Justiţie al SUA, potrivit DPA.

În vârstă de 31 de ani, Emma Coronel Aispuro, care are dublă cetăţenie, americană şi mexicană, este acuzată că face parte dintr-o reţea care aducea cocaină, metamfetamină, heroină şi marihuana în SUA, conform documentelor din instanţă.

Ea este de asemenea suspectată că l-a ajutat pe Guzman, care a fost timp de 25 de ani liderul puternicului cartel al drogurilor Sinaloa, în îndrăzneaţa sa evadare din închisoarea Altiplano din Mexic folosind o serie de tuneluri în 2015.

Conform autorităţilor americane, femeia a plănuit o altă evadare din închisoare a lui Guzman după ce 'lordul drogurilor' a fost arestat din nou în 2016.

Guzman este închis în prezent într-un penitenciar de maximă securitate în statul american Colorado.

În februarie 2019, juraţii l-au găsit pe Guzman vinovat de toate capetele de acuzare, printre care participarea la o organizaţie criminală, producerea şi distribuirea internaţională de cocaină şi heroină, spălare de bani şi utilizarea de arme de foc. Emma Coronel Aispuro s-a numărat printre persoanele prezentă în instanţă.

El a fost extrădat în SUA la începutul lui 2017 pentru a fi judecat. Ca parte a acordului de extrădare cu Mexicul, SUA au exclus pedeapsa cu moartea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...