SUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune

SUA: Trump afirmă că va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic dacă democraţii se vor opune

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că va ocoli Congresul şi va recurge la armată pentru construirea zidului la graniţa cu Mexic, dacă democraţii se vor opune finanţării cerute, transmite Reuters.

Într-o serie de postări matinale pe Twitter, cu câteva ore înaintea întâlnirii programate cu cei doi lideri democraţi din Congres, Trump a lăudat măsurile administraţiei de a bloca migranţii la frontieră şi a promis că ''Zidul va fi construit''.

Trump urmează să se întâlnească la Casa Albă cu cei doi lideri democraţi din Congres, Chuck Schumer şi Nancy Pelosi, în încercarea de a se ajunge la un acord pentru evitarea unui aşa-zis ''shutdown'' (''închidere a administraţiilor'') înaintea termenului de 21 decembrie.

Nancy Pelosi vizează să devină preşedinte al Camerei Reprezentanţilor după ce partidul său va deţine majoritatea în această cameră legislativă luna viitoare.

''Dacă Democraţii nu ne dau voturile pentru a ne securiza Ţara, Armata va construi secţiunile rămase ale Zidului'', a scris Trump pe Twitter înaintea întâlnirii care va începe la ora 16.30 GMT.

Preşedintele vrea alocarea a 5 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexic, plus alte fonduri pentru măsuri suplimentare de securitate la frontieră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...