SUA: Trump ar fi "ordonat" ca ginerele său să poată avea acces la informaţii clasificate (presă)

SUA: Trump ar fi "ordonat" ca ginerele său să poată avea acces la informaţii clasificate (presă)

Fostul şef de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, ar fi afirmat odată că i s-a "ordonat" de către Donald Trump să îi acorde lui Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui american, permisiunea de a avea acces la informaţii clasificate, relatează DPA.

Trump i-a ordonat oficial acest lucru şefului său de cabinet în luna mai a anului trecut, la o zi după ce biroul de consiliere juridică de la Casa Albă l-a sfătuit să nu facă asta, a relatat joi The New York Times, citând patru persoane care au cunoştinţă de această situaţie.

Atât John Kelly, cât şi consilierul de atunci de la Casa Albă, Donald McGahn, ar fi redactat memorii interne în legătură cu ordinul preşedintelui, conform cotidianului citat.

Trump a spus că nu a avut nicio implicare în decizia de a-i oferi lui Jared Kushner acces la documente clasificate. Poziţia sa a fost susţinută şi de fiica preşedintelui, Ivanka Trump, soţia lui Kushner.

NBC News a relatat anterior că aplicaţia lui Kushner fusese respinsă de doi specialişti în securitate de la Casa Albă, însă s-a trecut peste refuzul lor.

Un purtător de cuvânt al avocatului lui Kushner a declarat pentru The New York Times că la acel moment li s-a spus că permisiunea de acces la documente clasificate "a fost gestionată printr-un proces obişnuit, fără nicio presiune din partea nimănui". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale