SUA: Trump, nevoit să-și ia la revedere și de la Bilden; nominalizatul pentru postul de secretar al marinei militare își retrage candidatura

Nominalizatul președintelui SUA, Donald Trump, pentru postul de secretar al marinei militare, investitorul Philip Bilden, s-a retras duminică din cursă, devenind astfel al treilea candidat la un portofoliu din actuala administrație americană care abandonează înainte de a fi numit, transmit agențiile EFE și AFP.

Departamentul Marinei Militare, condus de secretarul respectiv, este subordonat Departamentului Apărării Statelor Unite și cuprinde marina militară (U.S. Navy) și corpul pușcașilor marini (U.S. Marine Corps).

Într-un comunicat difuzat pe USNI News, site-ul de știri al Institutului Naval al SUA, Philip Bilden afirmă că sprijină în întregime programul președintelui pentru modernizarea și reconstrucția armatei americane și a corpului marinei.

"Totuși, după un proces de reexaminare extinsă, am decis că nu voi putea satisface cererile Biroului de Etică al guvernului fără o perturbare excesivă (...) a intereselor financiare private ale familiei mele", a arătat Bilden, citat de EFE.

"Este o decizie personală datorată preocupărilor private și dificultăților semnificative cu care se confruntă pentru a se separa de interesele sale din lumea afacerilor", a subliniat secretarul Apărării, James Mattis, într-un comunicat, precizând că va sugera foarte rapid un nou nume.

"Chiar dacă sunt dezamăgit, respect și înțeleg decizia sa și știu că el va continua să susțină națiunea noastră de o manieră diferită", a adăugat Mattis, citat de AFP.

Agenția menționată amintește că întrebări se puneau de mai multe zile în ce privește capacitatea lui Bilden de a exercita funcția de la șefia marinei militare, având în vedere statutul său de om de afaceri și de investitor și în special activele sale în holdinguri din Hong-Kong.

Abandonul lui Philip Bilden, nominalizat pe 25 ianuarie, urmează unor decizii similare luate de Vincent Viola, candidat pentru postul de secretar al Armatei, și de Andrew Puzder, propus pentru funcția de ministru al Muncii în administrația Trump.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV