SUA: Trump Tower, care atrăgea cândva turiști, atrage acum măsuri puternice de securitate

SUA: Trump Tower, care atrăgea cândva turiști, atrage acum măsuri puternice de securitate

Poliția din New York și Secret Service au introdus măsuri de securitate suplimentare în jurul clădirii Trump Tower, situată pe Fifth Avenue, unde locuiește președintele ales al SUA, Donald Trump, a relatat The New York Times în ediția sa de joi.

Potrivit cotidianului, circulația în intersecția dintre Fifth Avenue și 56th Street din Manhattan, din fața Trump Tower, este acum restricționată, fiind instalate baraje rutiere și desfășurați o mulțime de polițiști, unii într-o ținută tactică redutabilă.

Chiar și spațiul aerian de deasupra clădirii Trump Tower este restricționat, fiind declarat miercuri ''spațiu aerian de apărare națională'' de către Administrația Federală a Aviației (FAA).

''Guvernul Statelor Unite ar putea recurge la forța extremă împotriva unui aparat de zbor dacă se constată că el reprezintă o amenințare iminentă'', a avertizat FAA într-o notă către piloți.

Restricțiile vor fi ridicate pe 21 ianuarie, la o zi după ce Donald Trump se mută din Trump Tower, de la adresa 725 Fifth Avenue, la adresa 1600 Pennsylvania Avenue NW, la Casa Albă, în Washington.

''Este vorba de următoarele câteva luni, după care Donald Trump merge să locuiască la Casa Albă'', declara joi, într-o conferință de presă, primarul orașului New York, Bill de Blasio. ''Între timp, poliția din New York, în colaborare cu Secret Service, a pus la punct un plan de securitate foarte puternică. Da, vor exista unele perturbări, dar să privim partea cea bună a lucrurilor. Se apropie oricum sărbătorile. În tot centrul orașului va fi oricum agitație'', a adăugat primarul.

Întrebat dacă demonstrații anti-Trump, ca cea de miercuri noaptea, ar putea ajunge în Central Park, De Blasio (democrat) a răspuns: ''Este o tradiție clară în țară ca noi să încercăm să ținem protestele cât mai aproape de locul unde oamenii protestează''.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…