SUA: Un bărbat suspectat că a spart o locuință, prins de poliție datorită faptului că nu a tras apa la toaletă

SUA: Un bărbat suspectat că a spart o locuință, prins de poliție datorită faptului că nu a tras apa la toaletă

Un bărbat acuzat că ar fi pătruns prin efracție într-o locuință din California de Sud a fost reținut de poliție după ce a fost identificat pe baza probelor ADN pe care le-a lăsat în urmă după ce a utilizat toaleta din casa pe care a spart-o și nu a tras apa, informează miercuri Associated Press care citează declarația unuia dintre anchetatori.

Suspectul ''și-a făcut nevoile și nu a tras apa'', în timpul unei spargeri ce a avut loc în luna octombrie în orașul californian Thousand Oaks, a precizat detectivul Tim Lohman din cadrul Biroului Șerifului din comitatul Ventura.

Omisiunea bărbatului le-a permis anchetatorilor să colecteze probe și să realizeze un profil ADN. Rezultatul s-a potrivit unui profil existent deja într-o bază de date la nivel național, iar polițiștii l-au găsit pe suspect în locuința sa din orașul Ventura aflat în apropiere.

Andrew David Jensen, în vârstă de 42 de ani, a fost reținut la 28 iulie sub acuzația de pătrundere ilegală pe o proprietate privată, o faptă ilegală, și urmează să fie judecat.

Lohman a declarat că este primul caz pe care îl cunoaște de identificare a unui suspect în urma profilului ADN realizat după analizarea probelor de materii fecale prelevate dintr-o toaletă. ''Când oamenii se referă la proba ADN de obicei se gândesc la mostre de păr sau de salivă'', a spus Lohman, potrivit sursei citate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu