SUA: Un judecător ordonă suspendarea renumărării voturilor în Michigan

SUA: Un judecător ordonă suspendarea renumărării voturilor în Michigan

Un judecător a suspendat miercuri renumărarea voturilor exprimate în alegerile prezidențiale din Statele Unite la 8 noiembrie în statul Michigan (nord-est), deschizând calea pentru o oprire iminentă a procesului, a informat presa locală, relatează agenția DPA.

Judecătorul districtual Mark Goldsmith a ridicat un ordin temporar de restricție ce împiedica oficiali ai acestui stat să oprească renumărarea cerută de candidatul Partidului Verde la președinție, Jill Stein, a relatat ziarul local Detroit News, citând ordinul judecătoresc emis miercuri.

Un consiliu electoral din acest stat ar putea acum opri renumărarea voturilor la o reuniune programată joi, potrivit ziarului.

Stein nu are cum să demonstreze că a fost un candidat tratat incorect așa cum definește legea, dat fiind că ea nu a avut o șansă reală de a câștiga renumărarea voturilor, potrivit lui Goldsmith.

După audiere, Stein a declarat ziarului Detroit Free Press că, până acum, renumărarea părea a expune probleme legate de procesul electoral în Michigan, în special în comunitățile cu venituri mici, minoritare.

Candidatul de stânga, care a obținut 1% din voturi la nivel național, a cerut renumărarea voturilor în Michigan, Wisconsin și Pennsylvania.

Ea susține că unele mașini de vot folosite în aceste state au fost vulnerabile la piratare, putând fi manipulate.

Candidatul democrat Hillary Clinton era de așteptat să câștige cele trei state, dar ea a pierdut în fața republicanului Donald Trump în alegerile din 8 noiembrie.

Trump a denunțat efortul lui Stein ca o "înșelătorie" de strângere de fonduri pentru Partidul Verde. De miercuri, site-ul de campanie al lui Stein a anunțat donații de peste 7,3 milioane de dolari — ținta fiind strângerea a 9,5 milioane de dolari — pentru renumărarea voturilor.

Modificarea rezultatelor în Wisconsin, Michigan și Pennsylvania de la Trump în favoarea lui Clinton ar aduce suficiente voturi pentru a schimba rezultatul alegerilor din 8 noiembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA

2 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

3 Un filon de safir în valoare de 100 de milioane de dolari, cel mai mare din lume, descoperit de muncitori care…

4 Așa o fi?

5 Câh...