SUA: Un profesor de inginerie aerospațială, împușcat mortal în atacul armat de la UCLA

Bărbatul ucis în atacul armat comis miercuri la Universitatea California din Los Angeles care a dus la închiderea timp de două ore a campusului este profesor de inginerie aerospațială, informează autoritățile, citate de Reuters.

William Klug, în vârstă de 39 de ani, este unul dintre bărbații uciși în atacul de miercuri din clădirea școlii de inginerie, a informat institutul de medicină legală din Los Angeles.

Poliția din Los Angeles a precizat miercuri că atacatorul s-a sinucis după ce a împușcat mortal un alt bărbat, dar nu a furnizat detalii suplimentare asupra incidentului.

Oficialii universității au anunțat că orele vor fi reluate joi și că toți studenții și personalul facultății vor avea la dispoziție consilieri.

'Inimile noastre sunt grele, acum când plângem moartea tragică a doi oameni în campusul nostru', a precizat într-un comunicat decanul Gene Block.

Klug era profesor de inginerie mecanică și aerospațială, potrivit site-ului universității. Potrivit Los Angeles Times, William Klug încerca să dezvolte o inimă virtuală generată de computer.

'Nu poți să găsești un om mai amabil și mai săritor decât a fost profesorul William Klug', a declarat profesorul Alan Garfinkel pentru cotidian.

Autoritățile nu l-au identificat pe celălalt bărbat implicat în incidentul armat. Din cauza atacului armat campusul s-a închis timp de două ore și studenților li s-a cerut să se adăpostească în locuri sigure.

Studentul la inginerie Aaron Feigelman a declarat că a primit un mesaj care îl alerta că există o urgență și a intrat într-o clădire din apropiere, unde s-a ascuns împreună cu alte cinci persoane timp de 90 de minute.

'Am legat ușa de la baie cu curelele noastre pentru a o ține închisă, întrucât nu existau încuietori. Și am așteptat. A fost cu adevărat înspăimântător', a povestit Feigelman.

În jur de 200 de polițiști cu veste antiglonț și căști au venit în campus în urma apelurilor primite, temându-se că atacatorul ar putea fi încă activ.

Șeful LAPD, Charlie Beck, a declarat că poliția a recuperat o hârtie care ar putea fi biletul de adio al unui sinucigaș și o armă la locul incidentului armat.

UCLA, care are peste 43.000 de studenți, este una dintre cele mai apreciate universități din sistemul de învățământ superior californian, notează Reuters.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Nicolae Moga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X