SUA: Un tânăr înarmat cu un cuțit și petarde, arestat la Trump Tower

SUA: Un tânăr înarmat cu un cuțit și petarde, arestat la Trump Tower

Un tânăr de 19 ani a încercat luni seara să intre în Trump Tower, reședința lui Donald Trump, înarmat cu un cuțit și petarde, a indicat poliția new-yorkeză, transmite marți AFP.

Bărbatul a fost arestat și acuzat de posesie criminală a unei arme și deținere ilegală de petarde. Nu se știe care erau intențiile tânărului, arată sursa citată.

Este primul incident de acest tip după ce Trump Tower, un zgârie-nori care adăpostește reședința privată și societatea imobiliară ale lui Trump, pe 5th Avenue, a devenit o atracție mondială odată cu victoria magnatului american în alegerile prezidențiale din 8 noiembrie.

Miercurea trecută, șoferul unui camion a fost reținut în timp ce încerca să forțeze trecerea pe 5th Avenue, arteră interzisă camioanelor după alegeri.

El a fost acuzat de comportament periculos și de nesupunere față de un polițist, părând să indice că nu a avut altă intenție decât să câștige timp prin ignorarea restricțiilor de circulație.

Chiar dacă rămâne accesibil publicului, Trump Tower, înconjurat de magazine foarte frecventate în apropierea sărbătorilor, face obiectul unor măsuri de securitate drastice după ce Trump a început să primească aici o serie de personalități în pregătirea preluării mandatului prezidențial.

Primarul democrat al New York-ului, Bill de Blasio, încearcă să recupereze costul acestor măsuri, pe care le-a evaluat la 35 de milioane de dolari pentru perioada cuprinsă între 8 noiembrie și 20 ianuarie, adică aproximativ o jumătate de milion pe zi.

Pentru moment, Congresul american nu este dispus să-i ramburseze decât o cincime din sumă, dar de Blasio continuă să solicite mai mult și chiar a lansat marți o petiție pentru a-și susține cererea.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”