SUA/purtarea măştilor: Primarul din Atlanta, dat în judecată de guvernatorul său

SUA/purtarea măştilor: Primarul din Atlanta, dat în judecată de guvernatorul său

Guvernatorul statului american Georgia l-a dat în judecată joi pe primarului capitalei sale, Atlanta, care a impus purtarea măştilor în oraş, relatează vineri France Presse.

La sfârşitul săptămânii trecute, primarul democrat al Atlantei, Keisha Lance Bottoms, a decis să suspende procesul măsurilor de relaxare în oraşul ei prin impunerea purtării măştilor şi anunţând închiderea centrelor comerciale non-esenţiale.

Un abuz de putere potrivit guvernatorului republican al Georgiei Bian Kemp, care a depus plângere împotriva ei.

"Guvernatorul Kemp trebuie să fie în măsură, în calitate de lider executiv al acestui stat, să fie responsabil pentru urgenţele sanitare fără ca primarul Bottoms să emită decrete nule şi inaplicabile ce servesc doar să creeze confuzie în rândul publicului", se arată în plângerea depusă la tribunal.

"Această plângere este în numele antreprenorilor şi salariaţilor lor care se luptă să supravieţuiască în această perioadă dificilă", a declarat guvernatorul pe Twitter.

"3.104 de georgieni au murit şi eu şi familia mea facem parte dintre cei 106.000 care au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19. Între timp, am fost dată în judecată de guvernatorul Kemp pentru purtarea măştilor obligatorie", a reacţionat Keisha Lance Bottoms, al cărei nume a fost prezentat ca posibilă co-listieră a candidatului democrat la alegerile prezidenţiale Joe Biden.

La fel ca preşedintele Donald Trump, mulţi aleşi republicani nu vor să facă obligatorie purtarea măştilor, în timp ce utilitatea ei este acum clar stabilită de oamenii de ştiinţă şi agenţiile de sănătate. Statul Georgia nu face decât să o recomande, fără să o impună, notează AFP.

Donald Trump a vizitat miercuri aeroportul din Atlanta, cel mai important al ţării, şi a fost acuzat de primar că "încalcă legea oraşului" când a fost văzut fără mască în timpul vizitei sale.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?