Subprefectul de Giurgiu va fi cercetat în libertate

Subprefectul de Giurgiu va fi cercetat în libertate

Tribunalul București a decis ca subprefectul județului Giurgiu, Laurențiu Țintea, să fie cercetat în libertate, după ce judecătorii au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă, în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu atribuirea unui contract de încasare online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei.

În libertate vor fi cercetați și Marlena Hroniade, directorul Direcției Taxe și Impozite Locale Giurgiu, precum și patronii firmei care a beneficiat de acel contract, Dan Cobeanu și Dan Ciceu.

Decizia nu este definitivă.

Subprefectul de Giurgiu a fost reținut , miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, după ce anchetatorii au efectuat 14 percheziții în București și în județele Cluj și Giurgiu, la sediul unor instituții publice și societăți comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de uzurpare a funcției cu consecințe deosebit de grave.

Percheziții au avut loc la sediul CNADNR, dar și la Direcția de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Giurgiu.

Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că funcționari din Prefectura Giurgiu ar fi încheiat cu reprezentanții unei firme un protocol având ca obiect încasarea online a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier și pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele și pe seama autorității administrativ-teritoriale, prin intermediul unei platforme online.

Platforma utilizată nu era însă acreditată și autorizată de către instituțiile abilitate pentru desfășurarea acestei activități, se arată într-un comunicatul al IGPR.

Potrivit sursei citate, ar fi fost încasați, în perioada iunie 2015 — iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulație achitate online, fiind vătămate drepturile și interesele unităților administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro