Suceava: Au ajuns primele containere încălzite la SJU pentru triajul pacienţilor COVID-19 sau suspecţi de infecţie

Suceava: Au ajuns primele containere încălzite la SJU pentru triajul pacienţilor COVID-19 sau suspecţi de infecţie

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, luni, că au ajuns primele containere încălzite la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru triajul pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 sau suspecţi de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit lui Flutur, la SJU au ajuns două dintre cele trei containere alocate de la Rezervele de Stat, iar la spitalele suport din judeţ vor fi distribuite alte şapte astfel de containere, ce au o suprafaţă de 6 x 2,5 metri fiecare şi sunt construite în Germania, fiind deservite de câte un asistent medical şi un infirmier care vor repartiza foarte repede bolnavii.

"Le-am primit prin intermediul Rezervelor de Stat şi le amplasăm în apropierea Unităţii de Primiri Urgenţe. Rolul acestor containere încălzite va fi de triaj epidemiologic pentru cei care vin cu salvările sau cu maşinile personale şi au test pozitiv. Alt container va primi suspecţii. (...) Vom primi zece containere, din care trei rămân la Spitalul Judeţean, iar celelalte vor fi la celelalte spitale din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi şi Siret care sunt implicate în lupta cu COVID-19", a spus Flutur.

El a precizat că aceste containere au calorifere electrice, un sistem foarte uşor de dezinfecţie şi sunt foarte binevenite pentru sezonul rece.

"Peste câteva zile aşteptăm încă zece containere. Ne gândim unde o să le punem. Sper să nu avem nevoie. Important este că ne-am mobilizat. Astăzi am adus 200 de paturi şi tot ce înseamnă cazarmament pentru aceste paturi. Sunt depozitate la unitatea de jandarmi din Fălticeni. Vom avea nevoie şi de paturi, le vom folosi. (...) Acţiunea face parte din demersurile noastre de luptă cu COVID-19, pentru a fi prompţi cu pacienţii care au nevoie de aşa ceva", a spus Flutur. AGERPRES/(A-autor: Silvia Marcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”