Suceava: Ofiţer din cadrul IPJ, pus sub control judiciar de DNA pentru luare de mită

Un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Suceava este cercetat penal şi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, fiind suspect de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi folosirea în scop personal de informaţii nedestinate publicităţii.

Potrivit procurorilor DNA Suceava, Gheorghe Damian, pe 25 ianuarie 2016, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, a fost mutată de la sediul societăţii cantitatea de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală de aproximativ 88 metri cub, pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului.

Pe 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpatul Damian a primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată DNA Suceava cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabila a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Potrivit procurorilor, inculpatului i s-a adus la cunoştinţă faptul că încălcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin poate atrage după sine înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

2 Info / Gâdea, notificat de noua șefă a Parchetului European să achite daunele morale de 300.000 de lei

3 Nou scandal în PSD! Păcăliții vor să dea în judecată partidul! Dăncilă a aprobat ca doar Plumb să primească ba…

4 Dăncilă, la DNA! Documentul care aruncă în aer PSD! Dragnea o reclamă pe Dăncilă că a fraudat banii UE și nu i…

5 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume