Suceava: Ofiţer din cadrul IPJ, pus sub control judiciar de DNA pentru luare de mită

Suceava: Ofiţer din cadrul IPJ, pus sub control judiciar de DNA pentru luare de mită

Un ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Suceava este cercetat penal şi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, fiind suspect de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi folosirea în scop personal de informaţii nedestinate publicităţii.

Potrivit procurorilor DNA Suceava, Gheorghe Damian, pe 25 ianuarie 2016, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a anunţat reprezentanţii unei societăţi comerciale despre controlul pe care urma să-l efectueze a doua zi la sediul firmei pe care aceştia o administrau şi care avea ca obiect prevenirea exploatării, circulaţiei, prelucrării şi comercializării ilegale a materialului lemnos.

Ca urmare a acestui demers, în aceeaşi zi, din dispoziţia unuia dintre administratori, a fost mutată de la sediul societăţii cantitatea de masă lemnoasă fără acte de provenienţă legală de aproximativ 88 metri cub, pentru a nu fi descoperită cu prilejul controlului.

Pe 26 ianuarie 2016, după efectuarea controlului respectiv, executat într-un mod superficial, inculpatul Damian a primit de la aceeaşi oameni de afaceri suma de 3.000 de lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul are obligaţia să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată DNA Suceava cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabila a procurorului, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Potrivit procurorilor, inculpatului i s-a adus la cunoştinţă faptul că încălcarea cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin poate atrage după sine înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”

4 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

5 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?