Suceava: SJU nu are paturi libere pentru pacienţi COVID la ATI; 74 sunt în stare severă şi gravă

Suceava: SJU nu are paturi libere pentru pacienţi COVID la ATI; 74 sunt în stare severă şi gravă

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu are niciun pat liber pentru pacienţi COVID în secţia ATI, iar 74 de bolnavi cu această patologie sunt în stare severă şi gravă.

Potrivit Prefecturii Suceava, din totalul celor 504 pacienţi internaţi în SJU, 178 pacienţi sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 81 de pacienţi sunt în zona tampon şi 245 pacienţi sunt cu afecţiuni non-COVID.

Din totalul pacienţilor COVID, 16 prezintă forme uşoare, 88 au forme medii ale bolii, 54 prezintă forme severe, iar 20 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, şase fiind ventilaţi mecanic şi şapte intubaţi.

SJU Suceava dispune, la această dată, de 357 paturi libere, dintre care 56 pentru pacienţi COVID, 197 în sectorul non-COVID şi 104 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu sunt disponibile paturi pentru pacienţi COVID, sunt 21 de ventilatoare libere, dintre care şapte pentru pacienţi COVID.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 86 de pacienţi COVID, dintre care 16 cu cu forme grave şi doi în stare critică, la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt 34 pacienţi, dintre care şase cu forme grave, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt 24 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, patru fiind cu forme grave, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt 26 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, iar la Spitalul Boli Cronice Siret este internat un pacient COVID.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 95.935, în ultimele 24 de ore fiind testate 634 de persoane.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 1.191 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 în evoluţie. AGERPRES / (AS - autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina