Sunt 114! Lista COMPLETĂ! BARONII „Sistemului Medical”!

Sunt 114! Lista COMPLETĂ! BARONII „Sistemului Medical”!

Ei sunt baronii sistemului medical! Pornind de la cazul directorului de la Ana Aslan, simultan și administrator la Zentiva, răspunsul ANI dezvăluie dimensiunile neașteptate ale unui fenomen, dezvăluie  Tolo.ro . Gabriel Prada, actual director medical și fost manager la ”Ana Aslan”, este angajat din 2011 pînă în prezent în Consiliul de Administrație al Zentiva și plătit cu 38.000 de lei net pe an.

Corporația Sanofi-Zentiva ocupă primul loc în România, ca producător și importator de medicamente.

4 milioane de euro a adunat în 4 ani, fără să-i poată justifica, Șerban Brădișteanu, șef de secție la Spitalul ”Floreasca”

Nu e nici o problemă?

Gazeta Sporturilor a întrebat ANI care este situația juridică la zi a directorului Gabriel Prada, în condițiile în care multinaționala pharma continuă să-l țină angajat și să susțină public că nu vede nici o incompatibilitate.

Agenția Națională de Integritate a precizat: ”Contestația domnului Gabriel Prada a fost respinsă la Curtea de Apel. A făcut recurs și va fi judecat la Înalta Curte, care n-a fixat încă un termen”.

Ziarul a cerut Agenției să precizeze cîte astfel de situații de incompatibilitate mai sînt în sistemul medical.

Răspunsul: ”Sînt 193 de cazuri de incompatibilitate, conflict de interese și diferențe nejustificate de avere, cazuri care se referă la 114 de șefi ai sistemului medical”.

Persoane by Gazeta Sporturilor on Scribd

33 de șefi acuzați de incompatibilitate au pierdut definitiv în justiție

Cele 114 persoane vizate pentru oricare dintre nereguli (incompatibilitate, conflict de interese și diferențe de avere) sînt, în proporție de 85%, manageri de spital, directori și șefi de secție.

Sumele vehiculate sînt de nivelul sutelor de mii de euro, de pildă un șef de secție de la un spital din Târgu Jiu neputînd justifica 250.000 de euro.

În cazul celor 95 de persoane aflate în incompatibilitate, 43 sînt șefi de secții, 37 sînt manageri și 10 sînt directori.

În cazul incompatibilității și a conflictului de interese, ANI a cîștigat definitiv 36 de cazuri, iar șefii din sănătate, 5 cazuri.

4 dintre ei au cîștigat definitiv procesele împotriva ANI pe incompatibilitate

Există un capitol unde instanțele au clasat mai multe cazuri decît condamnările decise: cel al incompatiblităților penale.

Din 26 de cazuri de incompatibilități penale, 16 se judecă, iar ANI a pierdut 9 în instanță.

În această materie, agenția are un singur succes: condamnarea definitivă la un an de închisoare cu suspendare în cazul profesorului medic Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină din Iași, director la IML Iași, președinte al Colegiului Medicilor, pe care instanța l-a condamnat penru că a semnat trei contracte cu el însuși și cu propria fiică.

58 de directori declarați incompatibili sînt încă în contestații sau în instanțe

Jumătate dintre cele peste 100 de cazuri prezentate de ANI sînt asemănătoare cu cel al medicului Gabriel Prada, dar firmele sînt mult mai mici! Potrivit răspunsului detaliat trimis ziarului de către Agenție, 58 de directori de spital sau șefii de secție sînt administratori în companii private.

Iar 29 au semnat contracte ale spitalelor lor cu firme unde ei sau familiile au interese legale.

Șefii din sănătate nu sînt cercetați decît rar pentru relațiile profesionale cu clinicile private, 8 cazuri.

Grosul dosarelor investighează legăturile de afaceri dintre directori și diverse firme sau venituri nejustificate.

 
 






Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro