„Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

„Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

Vloggerul Dorian Popa, unul dintre investitorii din proiectele cu panouri fotovoltaice ale lui Călin Donca, s-a declarat „șocat”, „consternat” și „debusolat” după arestarea milionarului, scrie Ziare.com .

„Sunt șocat, sunt consternat și în același timp debusolat pentru că nu știu ce se întâmplă cu investițiile noastre. Nu am reușit niciunul dintre noi să încasăm ceva în urma investiției. Este posibil să fi fost părtaș la o escrocherie. Din păcate, din partea lui Călin Donca nu dăm de nimeni, nu răspunde nimeni la telefon, este un fel de ceață totală”, spune Dorian Popa, citat de Observator.Acuzațiile aduse de DIICOT lui Călin Donca

Călin Donca și alți trei parteneri sunt acuzați că „începând cu anul 2021, au constituit în municipiului Brașov, un grup infracțional organizat, în scopul obținerii unor venituri financiare consistente prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, constând în aceea că au înregistrat în evidențele contabile ale unor societăți comerciale pe care le dețineau sau controlau, documente care atestă operațiuni fictive cu consecința micșorării bazei de calcul a impozitului pe profit si măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului cu consecința producerii unui prejudiciu de 4.346.286 de lei”.

„De asemenea, tot prin utilizarea unor documente false, liderul și-a însușit din patrimoniul unei societăți comerciale suma de 8.337.746 de lei pe care a folosit-o în interesul său și al celorlalți membri ai grupării infracționale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei societăți înregistrate în Emiratele Arabe Unite - Dubai aparținând membrilor grupului sau controlată de aceștia iar cu restul banilor a achiziționat bunuri de lux, în valoare de 340.000 USD.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că membrii grupului infracțional au inițiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală și au efectuat operațiuni de manipulare a pieței de capital, prin diseminarea în spațiul public a unor informații nereale potrivit cărora suma investiția în această monedă virtuală poate genera câștiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obținut aproximativ 700.000 USD”, au transmis procurorii DIICOT care au obținut arestarea lui Donca pentru 30 de zile.


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

3 Apropo de războiul din Ucraina, sâmbătă seara, în Târgul de Crăciun din București aveai senzația că ești la Kiev...

4 Cine este interlopul român care l-a transformat pe polițistul care îl păzea în propriul angajat. Apoi, l-a turnat

5 Președintele Bulgariei / Condițiile Austriei pentru primirea României și Bulgariei în „Air Schengen”, inacceptabile