Suntem orbi, nu vedem că suntem în plină dictatură. Cazul procurorului Gabor este emblematic pentru Regimul PSD/VIDEO

Suntem orbi, nu vedem că suntem în plină dictatură. Cazul procurorului Gabor este emblematic pentru Regimul PSD/VIDEO

Suntem orbi, nu vedem că suntem în plină dictatură. Cazul procurorului Gabor este emblematic pentru Regimul PSD. Un dialog care a avut loc, luni noapte, la Antena 3 intre Mihai Gadea si Tudorel Toader confirma ca frica si teroarea domina structurile statului iar represiunea este tot mai accentuata, scrie Ovidiu Albu pe  Aktual24.ro

Ce s-a intamplat la Antena 3? Gadea i-a spus lui Tudorel Toader ca fostul presedinte al Asociatiei Procurorilor, Bogdan Gabor, a trimis mail-uri catre Dacian Ciolos si mai multor reprezentanti ai USR in care scoatea in evidenta pasajele din modificarile la legile justitiei sau la codurile penale care afectau independenta justitiei. Realizatorul Antena 3 a mentionat ca mail-urile au fost descoperite „intr-un server” dupa ce Gabor a demisionat. Intrebat despre aceste mesaje, Tudorel Toader s-a aratat indignat si l-a acuzat pe Gabor ca a incalcat legea: „Nu poti sa dai mailuri la oameni politici ca sa faca ce nu ai tu curaj sa faci?”.

Gadea si Toader au dorit sa arate publicului captiv al Antena 3 modul ticalos in care actioneaza „statul paralel”, cu procurori care ar face politica in beneficiul lui Ciolos, insa le-a iesit pe invers. Orice om normal, cu creier la purtator, vede cu totul altceva. Acest episod devoaleaza o realitate care devine tot mai palpabila: suntem in plina dictatura.

Sa le luam pe rand. De ce a fost nevoie ca Bogdan Gabor sa atraga atentia liderilor Opozitiei? A fost o cale disperata a unui profesionist de gasi sprijin pentru a putea sa-si faca meseria in mod onorabil si onest in continuare. Gabor nu a cerut avantaje personale, nu a solicitat vreo functie sau sprijin pentru angajarea vreunei rude, ci doar ajutor pentru apararea justitiei. Sa ne amintim modul arogant si dispretuitor in care majoritatea parlamentara a trecut precum tancul sovietic peste toate semnalele si criticile aduse de organizatiile magistratilor, inclusiv de Asociatia Procurorilor, in legatura cu modificarile pe legile justitiei si codurile penale. Da, Gabor a utilizat si caile contestarii publice a actiunilor majoritatii parlamentare,  numeroasele sale interviuriprivind legile justitiei contrazicand minciunile lui Tudorel Toader privind faptul ca „nu a avut curaj sa faca”. Ba da, a facut, si a facut foarte mult in public, la vedere, iar cand s-au epuizat toate solutiile a cerut sprijin si politicienilor.

Este de condamnat ca un om nu se lupta pentru el ci pentru societatea din care face parte? Da, in acest regim.

Apoi, semnificativ este modul in care s-au gasit mail-urile si cum au ajuns acestea la Antena 3. Dupa ce Gabor a demisionat din fruntea Asociatiei Procurorilor, noua conducere i-a perchezitionat „serverul”, descoperind astfel mesajele trimise catre Opozitie. O astfel de actiune nu denota decat un comportament securist, adica exact ce acuza de ziua pana noaptea propaganda PSD in legatura cu „statul paralel”. Apoi, ca intr-un veritabil stat securist, „probele” sunt livrate principalului organ de propaganda pentru ca poporul sa vada cum actioneaza acesti dusmani ai natiunii.

Este normal ca sa fie perchezitionat abuziv calculatorul unui cetatean roman iar continutul acestuia sa fie livrat televiziunilor? Da, in acest regim.

Reactia lui Tudorel este, de asemenea, foarte relevanta. El s-a aratat indignat ca un magistrat isi permite sa dea „mailuri unor oameni politici”, decretand ca a incalcat legea. Cine spune acest lucru? Un ministru al Justitiei care cu doar o noapte inainte s-a aflat umil in sediul unui partid politic (PSD) pentru a primi indicatii in legatura cu ordonanta care a doua zi urma sa produca modificari radicale in sistemul de Justitie.

Este normal ca un ministru al Justitiei sa modifice legislatia din domeniu la ordinul unor infractori condamnati definitiv? Da, in acest regim.

Ce ne arata acest episod despre esenta Regimului PSD? Ca profesionistii care indraznesc sa se opuna masurilor distructive ale Puterii sunt urmariti cu metode securiste, sunt aruncati apoi in malaxorul mediatic al propagandei de partid, iar in final isi vor pierde slujba, daca nu chiar si libertatea. Cum poate fi catalogat un astfel de regim?

 



Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...