Superproducția "Wonder Woman", interzisă în Liban, deoarece actrița din rolul principal este israeliancă

Superproducția "Wonder Woman", interzisă în Liban, deoarece actrița din rolul principal este israeliancă

Autoritățile din Liban au interzis miercuri seara difuzarea publică a superproducției americane "Wonder Woman", din cauză că actrița distribuită în rolul principal, Gal Gadot, este israeliancă, relatează joi DPA.

O campanie anti-Israel desfășurată recent în Liban a salutat decizia Ministerului de Interne de a interzice filmul în cinematografele din această țară.

"Felicitări Libanului, Palestinei. Felicitări pentru rezistență", a scris Samah Idriss, fondatoare a Campaniei de boicotare a susținătorilor Israelului în Liban, pe pagina sa de Facebook.

Gadot, care a câștigat titlul de Miss Israel în 2004 înainte de a începe să joace în filme, a efectuat doi ani de serviciu militar obligatoriu în armata israeliană.

Marți, Ministerul Economiei și Comerțului a anunțat că întocmește o cerere oficială către Directoratul general de securitate, o agenție de informații, pentru a interzice difuzarea publică a filmului, care inițial urma să fie lansat miercuri în cinematografele libaneze.

Libanul este oficial în stare de război cu Israelul și a boicotat produsele israeliene timp de decenii. De asemenea, libanezii nu pot călători în Israel și nu pot avea contacte cu cetățenii israelieni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…

3 Răsturnare de situație în dosarul privind accidentul în care a fost implicat ministrul Lucian Bode. Una dintre…

4 Așa o fi?

5 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...