Superproducția "Wonder Woman", interzisă în Liban, deoarece actrița din rolul principal este israeliancă

Autoritățile din Liban au interzis miercuri seara difuzarea publică a superproducției americane "Wonder Woman", din cauză că actrița distribuită în rolul principal, Gal Gadot, este israeliancă, relatează joi DPA.

O campanie anti-Israel desfășurată recent în Liban a salutat decizia Ministerului de Interne de a interzice filmul în cinematografele din această țară.

"Felicitări Libanului, Palestinei. Felicitări pentru rezistență", a scris Samah Idriss, fondatoare a Campaniei de boicotare a susținătorilor Israelului în Liban, pe pagina sa de Facebook.

Gadot, care a câștigat titlul de Miss Israel în 2004 înainte de a începe să joace în filme, a efectuat doi ani de serviciu militar obligatoriu în armata israeliană.

Marți, Ministerul Economiei și Comerțului a anunțat că întocmește o cerere oficială către Directoratul general de securitate, o agenție de informații, pentru a interzice difuzarea publică a filmului, care inițial urma să fie lansat miercuri în cinematografele libaneze.

Libanul este oficial în stare de război cu Israelul și a boicotat produsele israeliene timp de decenii. De asemenea, libanezii nu pot călători în Israel și nu pot avea contacte cu cetățenii israelieni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar