SURSE Cum e controlat Fiscul de Bogdan Stan, fostul contabil al Tel Drum. Eugen Teodorovici şi Ionuţ Mişa, fără control real pe ANAF

O serie de numiri făcute la vârful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) arată că punctele-cheie ale instituţiei sunt controlate acum de oameni apropiaţi de Bogdan Stan, un personaj extrem de apropiat de Liviu Dragnea. Stan, fost contabil Tel Drum, face parte acum din conducerea Curţii de Conturi, unde a fost propulsat de PSD, dezvăluie G4Media.ro.

Surse din ANAF au explicat pentru G4Media.ro cum se explică puterea pe care o exercită Bogdan Stan în interiorul instituţiei. În primul rând, Stan are sprijinul major al lui Liviu Dragnea, cel care îl cunoaşte din perioada Tel Drum şi care l-a impus ca şef al Fiscului în Guvernul Grindeanu. În al doilea rând, Bogdan Stan are în interiorul instituţiei mulţi aliaţi care îl ajută să îşi urmărească interesurile. Cercul se închide prin intermediul Curţii de Conturi, unde Bogdan Stan face parte din conducere (este membru al plenului), instituţie pe care o foloseşte pentru a-i aduce la ordine pe directorii regionali care nu răspund cererilor sale.

Cine sunt oamenii de la vârful ANAF apropiaţi de Bogdan Stan

– Vama. Bogdan Mihei a fost numit vicepreşedinte ANAF si coodonator al activităţii Direcţiei Generale a Vămilor în 2 aprilie. Bogdan Mihei a fost până acum şeful Vămii Otopeni şi surse din ANAF au declarat pentru G4Media.ro că Mihei şi familia sa au relaţii extrem de apropiate cu Bogdan Stan. Soţia lui Bogdan Mihei este consilier la cabinetul lui Bogdan Stan de la Curtea de Conturi, potrivit declaraţiei de avere a acesteia. Numirea lui Bogdan Mihei la şefia vămilor din România s-ar fi făcut în ciuda opoziţiei ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi al preşedintelui ANAF, Ionuţ Mişa, au mai declarat pentru G4Media.ro surse din ANAF.

– Inspecţia Fiscală. Noul vicepreşedinte ANAF, şef peste Inspecţia Fiscală, este Şerban Andrei Nistor. Numit în funcţie de premierul Viorica Dăncilă la finalul lunii martie, Nistor a venit de la Teleorman, unde a fost șeful Administrației Județene a Finanțelor. La Teleorman, în fieful lui Liviu Dragnea, fusese plantat de Bogdan Stan în mandatul acestuia de şef ANAF în 2017.

– Fiscul din Bucureşti. Cristian Nicolae, repus în funcţia de şef al Regionalei Fiscale Bucureşti, cea mai mare regională din ţară. El a condus-o şi când Bogdan Stan era preşedintele ANAF. Când Stan a căzut în dizgraţia premierului Mihai Tudose, Cristian Nicolae a fost retrogradat la Direcţia Finanţelor din Sectorul 3.

– Antifrauda. Petruş Ion a fost numit inspector general adjunct antifraudă al Direcţiei generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF. În lipsa unui inspector general, Petruş conduce Antifrauda, “braţul armat” al Fiscului. Venit din defuncta Gardă Financiară, Petruş Ion e şi el un apropiat al lui Stan, potrivit surselor G4Media.ro.

Alţi apropiaţi ai lui Bogdan Stan, precum Cotizo Lucan, ar fi în cărţi să primească funcţii importante în ANAF, potrivit altor surse din ANAF.

Cine este Bogdan Stan

Bogdan Stan a fost şeful ANAF în 2017, prima numire făcută de premierul Sorin Grindeanu, dar a fost demis de Mihai Tudose, premierul care a intrat în conflict cu Liviu Dragnea. Numit în 13 ianuarie acest an preşedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis în 18 iulie, de către premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemulţumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan într-o funcţie de vicepreşedinte al ANAF. În ianuarie 2018, PSD l-a propulsat pe Stan în conducerea Curţii de Conturi.

Gelu Stefan Diaconu, preşedintele ANAF până în 2016, a postat în luna ianuarie pe contul său de Facebook o imagine cu Bogdan Stan jucand la un turneu de poker. Diaconu spune în postare că Stan este “omul de casă al lui Dragnea” şi că atunci “când ai gambling-ul în sânge e clar că eşti competent să fii mare şef în România.”

Cel de-al doilea personaj apropiat de Dragnea implicat în numirile de la vârful ANAF este Marius Vorniceanu. Considerat mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea în ce priveşte afacerile preşedintelui PSD, Vorniceanu a fost în trecut un “stâlp” al controversatei Gărzi Financiare, iar fiica sa a realizat auditul pentru Tel Drum, firma privatizată de Liviu Dragnea, potrivit unei investigaţii Rise Project.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima