SURSE Dosarul Israel explodează la DIICOT pe bază de Roșia Montană. Dragnea, inculpat pentru divulgarea de informații

SURSE Dosarul Israel explodează la DIICOT pe bază de Roșia Montană. Dragnea, inculpat pentru divulgarea de informații

Dosarul Israel explodează la DIICOT pe bază de Roșia Montană. Dragnea, inculpat pentru divulgarea de informații. Surse din anturajul lui Dragnea spun că acesta se așteaptă să fie chemat la audieri în zilele următoare și că este panicat. Conform ultimelor dezvăluiri făcute de RISE Project în urma apariției de noi documente copiate din computerele casei de avocatură Mossack Fonseca din Panama arată că miliardarul israelian Beny Steinmetz și familia sa sunt beneficiarii finali ai unor afaceri derulate în domeniul imobiliar și minier în România.

O serie de emailuri și acte atașate acestora dezvăluie complexa rețea de companii și fundații pe care omul de afaceri o folosește pentru a controla investiția sa în aurul de la Roșia Montană. 

Pe de o parte, afacerea de la Roșia Montană, unde Steinmetz deține un pachet consistent de acțiuni, este subiect de litigiu la Curtea Internațională de Arbitraj de la Washington (ICSID). Proiectul aurului din Apuseni a fost blocat după amplele proteste de stradă din 2014, iar Steinmetz și ceilalți acționari au solicitat României daune de 4,4 miliarde de dolari pentru că n-au mai putut să înceapă exploatarea. 

În schimb, Steinmetz este judecat în România pentru complicitate la spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat pentru achiziția unor terenuri retrocedate nelegal în preajma Bucureștiului. 

Surse din Servicii spun că în fapt, Steinmetz este doar o interfață a serviciului secret al Israelului, Mossad. Și că în spatele afacerii Roșia Montană s-ar afla de fapt banii Mossad. Și că litigiul este văzut de Guvernul israelian ca o problemă de stat.

A devenit suspect faptul că la puțin timp după ce Dăncilă și Dragnea au revenit din Israel, Guvernul Dăncilă a luat brusc decizia de a suspenda recent procedura demarată în urmă cu doi ani pentru includerea Roșiei Montane pe lista obiectivelor protejate de UNESCO. Motivul a fost chiar procesul intentat de grupul de investitori conduși de Beny Stienmetz!!!

Încă un amănunt care este investigat de procurori este chemarea intempestivă a lui Dragnea în Israel de către premierul Netanyahu. 

DIICOT a început deja urmărirea penală in rem (adică pentru faptă) în dosarul deschis după ce Ludovic Orban a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă în legătură cu mutarea ambasadei din Israel, potrivit biroului de presa DIICOT. Începerea urmăririi penale in rem înseamnă că la acest moment nici o persoană nu este urmărită penal, procurorii cercetând doar faptele sesizate.

Astfel, procurorii au început pe 7 iunie urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de Art. 398 din Codul Penal (înaltă trădare) și articolul 407 (divulgarea secretului care periclitează securitatea națională).

Reamintim că președintele PNL, Ludovic Orban, a depus pe 17 mai la Parchetul General o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la tel Aviv la Ierusalim. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi și el vizat de sesizarea penală, liberalii cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...