SURSE Dragnea vrea să o schimbe pe Dăncilă dacă Guvernul nu va adopta OUG-ul cu modificări la Codurile Penale. Tensiuni majore între liderul PSD și premier

SURSE Dragnea vrea să o schimbe pe Dăncilă dacă Guvernul nu va adopta OUG-ul cu modificări la Codurile Penale. Tensiuni majore între liderul PSD și premier

SURSE Dragnea vrea să o schimbe pe Dăncilă dacă Guvernul nu va adopta OUG-ul cu modificări la Codurile Penale. Tensiuni majore între liderul PSD și premier. Liderul PSD, Liviu Dragnea, intenționează să o schimbe pe Viorica Dăncilă din funcția de prim-ministru dacă Guvernul nu va adopta ordonanța de urgență cu modificări la Codurile Penale, au declarat pentru  G4Media.ro mai multe surse din partid. Ar fi al treilea premier schimbat după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose de la câștigarea alegerilor de către majoritatea PSD-ALDE în decembrie 2016.

Potrivit surselor G4Media.ro , după noua amânare în procesul lui Dragnea de la Înalta Curte, liderul PSD i-ar fi transmis premierului Dăncilă că OUG-ul de modificare a Codurilor Penale trebuie adoptat până cel târziu la 20 mai, data următorului termen.

Dragnea a reluat presiunile asupra premierului Dăncilă înaintea ședinței CEX programată pentru miercuri, ora 12, la Palatul Parlamentului, unde ar urma să voteze remanierea miniștrilor Rovana Plumb, Natalia Intotero și Tudorel Toader.

În locul lui Toader la portofoliul justiției ar fi luate în calcul variantele Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc. Dacă premierul Dăncilă se opune schimbării lui Toader, liderul PSD ar lua în calcul inclusiv scenariul reorganizării guvernului. Acest lucru presupune votarea unei noi echipe guvernamentale în Parlament.

Un indiciu al tensiunilor majore dintre Dragnea și Dăncilă este o relatare a reporterului Antena 3 acreditat pe Guvern care a transmis, luni, informația că premierul nu este de acord cu remanierea propusă de liderul PSD pe motiv că ar fragiliza poziția partidului și a guvernului înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai și în plină președinție a UE.

Un alt indicator al degradării relațiilor dintre liderul PSD și șeful Guvernului este o altă informație prezentată pe surse de ziarul Adevărul, care a titrat luni că Anca Alexandrescu, prezentată drept ”cerberul lui Dragnea din Guvern” ar fi îndepărtat de premierul Dăncilă.

”Viorica Dăncilă încearcă să iasă de sub tutela Ancăi Alexandrescu, cerberul trimis de Liviu Dragnea la Palatul Victoria pentru a sufoca, din faşă, orice gând de răzvrătire al premierului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Tensiunile dintre Dăncilă şi garda sa impusă de Dragnea vin în contextul în care premierul refuză să adopte ordonanţa de urgenţă care l-ar salva pe liderul PSD de emoţiile unei noi condamnări”, scrie Adevărul.ro.

Mai mulți lideri PSD în frunte cu Liviu Dragnea au criticat public Guvernul și pe ministrul justiției, Tudorel Toader, din cauză că nu au adoptat OUG-ul promis, deși partidul a adoptat la sfârșitul anului trecut o decizie în acest sens.

Potrivit surselor  G4Media.ro în acest moment Dăncilă continuă să refuze adoptarea OUG, dar nu este clar dacă va rezista presiunilor majore exercitate de liderii PSD. În plus, premierul Dăncilă ar fi fost deranjată de atacurile mediatice la adresa familiei sale, puse pe seama răcirii relațiilor cu Dragnea.

Liderul PSD a declarat săptămâna trecută că discută mai puțin cu premierul Dăncilă decât la început. ”De la 1 ianuarie nici nu mai este acelaşi timp la dispoziţie pentru a purta discuţii, sunt tot felul de întâlniri, deplasări şi acum e plecată, la Dubrovnik, am înţeles. Deci numai e acelaşi timp disponibil de discuţie, dar relaţia e bună. Nu vreau să amestec un lucru, adică nu facem pereche politică doamna Dăncilă cu domnul Toader”, a afirmat Dragnea într-o emisiune televizată.

Liderul PSD a declarat recent că Toader i-a păcălit pe social-democrați pe tema adoptării OUG-ului pe Coduri.

Luni seară, la Realitatea TV,  deputatul PSD Cătălin Rădulescu a reluat acuzațiile și l-a criticat pe Toader că nu a făcut nimic în privința OUG-ului solicitat de Dragnea și PSD.

Rădulescu a transmis, tot luni seară, că e nevoie de un nou Comitet Executiv al PSD și că Viorica Dăncilă trebuie să înțeleagă faptul că este nevoie să acționeze, în sensul adoptării de către Cabinetul pe care îl conduce a ordonanței de urgență.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante