SURSE Explodează CĂCATUL! Procurorii au dovezile implicării lui Dragnea în acțiunile Jandarmeriei! Comunicatul Parchetului

SURSE Explodează CĂCATUL! Procurorii au dovezile implicării lui Dragnea în acțiunile Jandarmeriei! Comunicatul Parchetului

SURSE Explodează CĂCATUL! Procurorii au dovezile implicării lui Dragnea în acțiunile Jandarmeriei! Comunicatul Parchetului Suplimentul de declarație dat luni de viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, n-a făcut decât să adauge la dovezile pe care le au deja procurorii care anchetează Dosarul 10 august despre implicarea directă a lui Dragnea în deciziile Jandarmeriei, spun surse din intimitatea anchetei.

Nu este deloc întâmplător că Parchetul General a emis un comunicat la scurt timp după audierea viceprimarului Capitalei, spun aceleași surse.

Comunicatul Parchetului General:

„Biroul de informare şi relaţii publice este abilitat să comunice următoarele:

În dosarul penal privind incidentele violente ce au avut loc pe 10 și 11 august 2018 în Piața Victoriei din București, aflat pe rolul Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se efectuează în continuare urmărirea penală față de suspecții menționați în comunicatul de presă din data de 21 septembrie 2018, în legătură cu organizarea, conducerea modul de intervenție al forțelor de ordine din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române împotriva manifestanților care au participat la protestul desfășurat în Piața Victoriei pe 10 august 2018.

În vederea stabilirii situației de fapt, au fost audiați, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părți civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite. De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conțin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât și cele transmise de către instituțiile de ordine publică sau de alte persoane juridice.

Totodată, menționăm că este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen folosite de forțele de ordine în cursul intervenției.

Procurorii militari au efectuat demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuții și au acționat în data de 10 august 2018, o parte dintre aceste documente fiind declasificate și înaintate organelor de urmărire penală pentru a fi avute în vedere la soluționarea cauzei.”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Badulescu a declarat, dupa ce a fost audiat luni la Parchetul General, ca declaratia sa potrivit careia a mintit procurorii in cazul anchetei privind protestul din 10 august a fost o metafora sau poate fi considerata „un vector de atragere a atentiei”.

„Ceea ce astazi eu am declarat este in continuarea declaratiilor pe care le-am facut in 24 august 2018, echipa de procurori parte din aceste informatii pe care le-am adus le aveau, au fost chestiuni pe care dumnealor au incercat sa le lamureasca pertinent. Speram ca de aici incolo lucrurile sa se aseze intr-o normalitate pentru ca nu as vrea copiii mei sa vorbeasca despre o mineriada sau despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor ca am obosit pe strada oamenii sa ma faca parte a anumitor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie lucrurile sa fie puse in ordine si atunci cred ca aceste declaratii sunt binevenite”, a declarat Aurelian Badulescu, la iesirea de la Parchetul General, potrivit Mediafax.

Intrebat daca si-a mentinut declaratia potrivit careia i-a mintit pe procurori la prima audiere, vicepirmarul Capitalei a replicat: „Veti vedea cand acest dosar si daca va ajunge in instanta si documentele vor fi publice si declaratiile mele, ca, asa cum am declarat, chestiunea cu minciunea este una legata de o metafora sau un vector de atragere a atentiei. Daca aveti rabdare sa ajungem in acel moment, lucrurile se vor rezolva”.

Saptamana trecuta, viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat, intr-o interventie telefonica, ca i-a mintit pe procurori la Parchet atunci cand a fost chemat si audiat in ancheta privind violentele de la protestul de pe 10 august.

„Cate documente ai semnat ca sa nu-i lasi in piata si astia au dat la Parchet. Si de ce? Si de ce a trebuit sa mint la Parchet? Asta nu se intreaba? Da (am mintit la Parchet -n.r.). Dupa 30 ianuarie este ziua in care lumea va sti adevarul. Asta, asta este frica lor. Da, domn’e, recunosc ca am mintit la Parchet si ma pun la dispozitia organelor de urmarire penala cu fapte si declaratii pentru data de 10 august 2018. Poftim, am spus-o public. Ce am mintit o sa declar la Parchet”, a declarat Aurelian Badulescu, intr-o interventie telefonica la Romania Tv.

Intrebat de ce a mintit in fata procurorilor, Badulescu a replicat: „Pentru ca sunt un mincinos si ca sa apar un partid care acum ma exclude… de aia. Ca sa-l apar pe Codrin Stefanescu, ca sa apar democratia, ca sa fie bine”, a completat viceprimarul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

2 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

3 „Antonia m-a întrebat dacă fac sex anal, iar Velea m-a scuipat și m-a înjurat de morți!”

4 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

5 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“