SURSE Generalul SRI, Dumitru Dumbravă, a fost trecut în rezervă

SURSE Generalul SRI, Dumitru Dumbravă, a fost trecut în rezervă

Generalul SRI Dumitru Dumbravă a fost trecut în rezervă, a dezvălut pe Facebook jurnalista Emilia Șercan. Potrivit acesteia, decizia a fost semnată azi de directorul SRI, iar pasul următor va fi semnarea decretului de către președintele Klaus Iohannis și apoi publicarea acestuia în Monitorul Oficial. ”Trecerea generalului Dumitru Dumbravă în rezervă are legătură cu teza de doctorat plagiată, despre care am scris în exclusivitate acum o lună, pe PressOne”, mai scrie Șercan. Informațiile au fost confirmate de G4Media.ro neoficial. SRI nu a comunicat decizia până la această oră, scrie G4Media .

”Generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informații (SRI), a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” (ANIMV). La momentul la care devenit doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Dumitru Dumbravă era colonel și ocupa funcția de director al Direcției Juridice din SRI.”, a dezvăluit jurnalista Emilia Șercan pe site-ul Pressone.ro pe data de 22 iulie 2018 .

Dumitru Dumbravă a generat o controversă în aprilie 2015, când a vorbit despre”câmpul tactic” într-un interviu pentru juridice.ro. Dumbravă spunea atunci că Serviciul urmăreşte unele dosare până la soluţionarea lor definitivă, stârnind reacții adverse din partea mai multor asociații de magistrați. ”Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”, declarat Dumbravă.

Potrivit Mediafax, în luna noiembrie 2017, generalul Dumitru Dumbravă a fost audiat în Comisia de Control a SRI, unde a negat că s-ar fi implicat personal pentru rezolvarea unor dosare. Generalul spunea că este dispus să meargă chiar şi la detectorul de minciuni, pentru a demonstra că nu i-a cerut fostei şefe DIICOT, Alina Bica, să dea o anumită soluţie într-un dosar, aşa cum se vehicula.

Dumbrava a devenit doctor in stiinte militare si informatii in 2012, la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul”, cu tema “Aspecte cu relevanta privind securitatea in spatiul cibernetic”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale