SURSE Guvernul discută o posibilă revenire asupra măsurii carantinării persoanelor care vin din Spania/Măsura ar trebui să se aplice de marți, dar a stârnit nemulțumiri majore la Madrid

SURSE Guvernul discută o posibilă revenire asupra măsurii carantinării persoanelor care vin din Spania/Măsura ar trebui să se aplice de marți, dar a stârnit nemulțumiri majore la Madrid

Guvernul discută o posibilă revenire asupra măsurii carantinării persoanelor care vin din Spania, care ar trebui să se aplice începând de marți, dar a stârnit nemulțumiri majore la Madrid, au declarat pentru  G4Media.ro surse guvernamentale.

Nemulțumirea spaniolilor ar fi amplificată de faptul că deși România înregistrează cele mai numeroase cazuri noi de infectare cu COVID-19,  autoritățile spaniole nu au impus totuși restricții românilor care intră în țară . În Spania trăiește o importantă comunitate de români. Oficial, sunt înregistrați 800.000 de români, dar numărul lor este mult mai mare având în vedere mobilitatea între cele două țări plus perioada de vacanță.

Potrivit surselor G4Media.ro, nu este clar în acest moment în ce măsură se poate reveni, dat fiind că decizia a fost luată de INPSP, care a stabilit că începând cu 11 august, ora 00:00, Spania a intrat pe lista galbenă a României. Acest lucru înseamnă că zborurile comerciale dintre cele două țări vor fi suspendate și, totodată, toți cei ce călătoresc din Spania spre România vor intra în carantină la domiciliu pentru 14 zile.

Măsura a fost luată în plină perioadă de vacanță, când foarte mulți români își petrec concediul în Spania, astfel că aceștia riscă să nu mai poată reveni cu avionul în România.

Consultă  aici  lista țărilor din zona galbenă, cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare la 11.08.2020 ora 0:00.

Vom reveni cu detalii


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”