SURSE Nemulțumiri în PSD după ce Codrin Ștefănescu a început evaluarea miniștrilor.

SURSE Nemulțumiri în PSD după ce Codrin Ștefănescu a început evaluarea miniștrilor.

SURSE Nemulțumiri în PSD după ce Codrin Ștefănescu a început evaluarea miniștrilor. Ștefănescu: ”Verificăm câte conferințe de presă au făcut și care a fost ratingul. Duminică terminăm evaluarea, luni trimitem punctajul partidului către premier”.

Mai mulți baroni locali care l-au susținut pe Liviu Dragnea în confruntarea cu puciștii la ultimul Comitet Executiv al PSD sunt extrem de nemulțumiți de faptul că miniștrii susținuți de ei sunt evaluați la partid de Codrin Ștefănescu, au declarat pentru G4Media.ro  surse din partid. Câțiva miniștri și secretari de stat au fost chemați marți la sediul PSD, unde au discutat cu Ștefănescu despre activitatea ministerului pe care îl conduc.

Nemulțumirea baronilor vine de la faptul că evaluarea miniștrilor e făcută independent de voința lor politică. Liderii din teritoriu nu îl văd pe Codrin Ștefănescu ca pe un reprezentant legitim al intereselor partidului, ci ca pe un executant al ordinelor lui Dragnea. Mai mulți lideri PSD au fost reticenți încă din momentul în care Liviu Dragnea a anunțat crearea unui grup de evaluare a miniștrilor, grup din care fac parte 11 persoane, printre care și Codrin Ștefănescu și Niculae Bădălău.

Potrivit informațiilor G4Media.ro , liderii PSD nemulțumiți de evaluare l-ar fi sunat deja pe Liviu Dragnea pentru a-i reproșa modalitatea de lucru.

Codrin Ștefănescu a declarat pentru G4Media.ro că ”sunt trei tipuri de evaluări. O evaluare o face prmierul Dăncilă la Guvern. A doua evaluare o facem la partid pe tot ce înseamnă programul de guvernare, vedem toate schemele și graficele. Noi avem măsurile pe săptămâni, nu pe luni. Miniștrii explică de ce au întârziat, de ce o anumite măsură sau lege a fost întârziate. Unele se justifică, actele nu. Această evaluare de la partid pleacă la primul ministru”.

Secretarul general adjunct al PSD a spus că cea o altă evaluare făcută de grupul de 11 are legătură cu prestația mediatică a miniștrilor: ”A treia evaluare pe care o face tot partidul este legată de promovarea mesajelor către mass media. Câte conferințe de presă au făcut, care a fost ratingul, câte comunicate de presă au dat, la câte întrebări au răspuns din partea mass media, la câte emisiuni au participat, cu grafice, și au explicat ce au făcut. Toată această monitorizare de media merge tot la primul ministru, care va avea trei dimensiuni: analiza pe care o face singură, analiza programului de guvernare făcută de partid și analiza pe presă. Premierul vine cu concluzia în CEX și discutăm pe fiecare în parte”.

Codrin Ștefănescu a mai declarat pentru G4Media.ro că lunea viitoare ar urma să fie finalizată evaluarea miniștrilor la partid: ”Eu cred că cel târziu duminică terminăm evaluarea pe programul de guvernare pe întregul cabinet, luni dimineață trimitem punctajul partidului către primul ministru”. El a mai spus că nici o evaluare nu este încă făcută și că ”toate listele de remanieri apărute în spațiul public nu au nici o legătură cu realitatea.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…