SURSE Popa a demisionat după ce Dragnea i-a cerut să dea ordonanța solicitată de UDMR! Dezvăluire: OUG, concepută de consilierii șefului PSD!

SURSE Popa a demisionat după ce Dragnea i-a cerut să dea ordonanța solicitată de UDMR! Dezvăluire: OUG, concepută de consilierii șefului PSD!

SURSE Popa a demisionat după ce Dragnea i-a cerut să dea ordonanța solicitată de UDMR! Dezvăluire: OUG, concepută de consilierii șefului PSD! Ordonanța care bulversează învățământul minorităților și a dus la demisia ministrului Educației a fost realizată de unul din grupurile de consilieri din jurul lui Liviu Dragnea, și nu de minister, au declarat pentru  G4Media.ro surse din PSD. Potrivit surselor citate, ordonanța a fost moneda de negociere cu care Liviu Dragnea a încercat să-și cumpere susținerea guvernării de la UDMR. Paradoxal, ordonanța a avut efectul contrar și a dus la pierderea susținerii din partea Uniunii.
 
Valentin Popa a demisionat joi la prânz după ce în cursul dimineții a refuzat cererea lui Liviu Dragnea de a semna o ordonanță care să anuleze efectele unei ordonanțe criticate dur de UDMR, au declarat pentru  G4Media.ro surse din PSD și din Guvern. Practic, Popa a refuzat să revină asupra OG din 23 august care a determinat UDMR să denunțe temporar protocolul de colaborare parlamentară cu PSD.

Popa a fost joi dimineață la biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaților. Dragnea a declarat că au discutat despre problema OG privind predarea limbii române în clasele minorităților și a admis că ”de data aceasta Kelemen Hunor a avut dreptate”.

Popa nu a vrut să-i facă jocul politic al lui Liviu Dragnea în relația cu UDMR, mai ales că era convins că va fi ținta remanierii peste două săptămâni.

De altfel, Valentin Popa a declarat după demisie că ”limba română nu este negociabilă”, potrivit Realitatea TV.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă, nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD – ALDE.

Miercuri, Kelemen Hunor a declarat că “nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea – n.r.), e în vigoare. Noi, în fiecare sesiune, facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor, şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci, nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august”.

Reamintim că ordonanța care bulversează învățământul minorităților și a dus la demisia ministrului Educației a fost realizată de unul din grupurile de consilieri din jurul lui Liviu Dragnea, și nu de minister. Potrivit surselor citate, ordonanța a fost moneda de negociere cu care Liviu Dragnea a încercat să-și cumpere susținerea guvernării de la UDMR. Paradoxal, ordonanța a avut efectul contrar și a dus la pierderea susținerii din partea Uniunii.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia