SURSE Posibil compromis între PNL și USR PLUS: Suspendarea PUZ-urilor din Capitală s-ar putea face pentru o perioadă de un an

SURSE Posibil compromis între PNL și USR PLUS: Suspendarea PUZ-urilor din Capitală s-ar putea face pentru o perioadă de un an

PNL și USR PLUS ar putea ajunge la un nou compromis asupra perioadei în care să fie suspendate PUZ-urile din Capitală, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, consilierii generali discută la această oră varianta suspendării PUZ-urilor din Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 pe o perioadă de un an.

Asta în condițiile în care Nicușor Dan a anunțat o suspendare pentru doi ani, iar PNL voia ca suspendarea PUZ-urilor să nu fie mai mare de trei luni.

Șefa PNL București, Violeta Alexandru, a precizat, într-o postare pe Facebook, că între termenul de 2 ani, propus inițial de Nicușor Dan, și cel de 3 luni, agreat de PNL, ”se poate discuta orice”.

”Cine este corect nu poate fi pus în genunchi printr-o suspendare a cadrului normativ pe 2 ani. E mult (…) De aceea consider termenul de 2 ani propus de USR Plus lui Nicușor Dan ca fiind mult. Între cele două termene, se poate discuta orice dar fără să se tragă de timp. Deciziile ferme se iau la începutul mandatului iar Primarul Nicușor Dan și PNL își asumă decizii ferme”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook .

Consilierii generali PNL au anunțat vineri, înaintea ședinței de la Primăria Capitalei, că primarul general, Nicușor Dan, le-a comunicat că are nevoie de 3 luni pentru a identifica problemele legate de PUZ-uri de la sectoare și care sunt zonele (UTR-uri) în care s-a construit ilegal, precizările venind în contextul în care inițial primarul general a declarat că este nevoie de o suspendare pentru 2 ani a cestor PUZ-uri.

„Îl susținem pe primar cu acest demers de a opri toate mizeriile care s-au făcut în dezvoltarea Bucureștiului”, a declarat Diana Mardarovici, purtător de cuvânt al consilierilor PNL.

Mardarovici a repetat de cîteva ori că PNL are încredere deplină în Nicușor Dan și că termenul de 3 luni a fost propus chiar de primarul general la o ședință cu liberalii.

„Pe baza acestor PUZ-uri pesediste (…) s-au introdus în primării clanuri mafiote cu interese clare de a distruge Bucureștiul în interes de profit și atât”, a spus Diana Mardarovici care a insistat că nu trebuie blocată activitatea oamenilor de afaceri „de bună credință”.

„Nu-i putem pune pe toți în aceeași oală, pentru că mulți dintre ei dau și oferă locuri de muncă. Mulți dintre noi, dvs și eu, avem un loc de muncă datorită unor oameni de bună credință”, a spus Mardarovici.

Întrebată dacă PNL va tota pentru termenul de 3 luni de suspendare a PUZ-urilor de sectoare, ea a spus că liberalii vor susține termenul în care „primarul general cu aparatul propriu va rezolva problema și va corecta greșelile.

„Termenul final, vă asigur că dacă ni se spune clar de cât de timp e nevoie, iar noi avem încredere că noul primar general vrea să facă lucrurile repede și corect, noi vom vota ceea ce ne spune primarul general că poate realiza”, a spus DIana Mardarovici.

În opinia acesteia, situația poate fi rezolvată repede dacă „toată Primăria”trece la muncă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…