SURSE/Primele fricțiuni între președinte și liderul PNL/Orban nu vrea alegeri anticipate și nu l-a informat pe președinte că ia parlamentari PSD

SURSE/Primele fricțiuni între președinte și liderul PNL/Orban nu vrea alegeri anticipate și nu l-a informat pe președinte că ia parlamentari PSD

SURSE/Primele fricțiuni între președinte și liderul PNL/Orban nu vrea alegeri anticipate și nu l-a informat pe președinte că ia parlamentari PSD.

Surse politice au declarat pentru Comisarul.ro că președintele a primit cu mare surprindere anunțul privind înscrierea în PNL a doi foști parlamentari PSD. Mai mult, președintele a fost informat că liderul PNL, în discuțiile avute până acum cu liderii formațiunilor politice care sprijină guvernul, ar fi spus că tema alegerilor anticipate a fost doar o temă de campanie și nu este ceva serios! 

În replică, președintele Iohannis, cu prilejul declarațiilor de joi, a ținut să abordeze cu fermitate ambele teme. A taxat dur primirea în PNL a celor doi foști pesediști și a avut grijă să pună presiune pe Orban anunțând că va declanșa discuții informale cu formațiunile politice. Și a ținut să facă precizarea că a fost primul care a discutat despre necesitatea anticipatelor în spațiul public.

Întrebare jurnalist: Ieri au trecut doi parlamentari de la PSD la PNL. Cum vedeți acest traseism?
Klaus Iohannis: Tot traseism se numește. Mai mult nu pot să vă spun, nu am fost implicat.

Întrebare jurnalist: Luați în calcul consultări despre anticipate?
Klaus Iohannis: Nu o să fac consultări formale, dar voi avea discuții informale, de lucru, cu liderii politici.

Întrebare jurnalist: De ce nu încercați să grăbiți alegerile anticipate?
Klaus Iohannis: Vă reamintesc că am fost primul care a spus că își dorește alegeri anticipate. Discuțiile pe care le voi avea cu lideri politici țintesc și acest obiectiv.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...