Suspectul din Dallas a făcut parte din armata americană desfățurată în Afganistan (Pentagon)

Suspectul din Dallas a făcut parte din armata americană desfățurată în Afganistan (Pentagon)

Micah Johnson, identificat de mass-media din SUA ca principalul trăgător prezumtiv în atacul care a ucis cinci polițiști joi la Dallas, a fost un rezervist în armata terestră americană, cu o desfășurare mai ales în Afganistan, a declarat Pentagonul vineri, relatează AFP.

Micah Johnson a făcut parte din armata desfășurată în Afganistan din noiembrie 2013 până în iulie 2014, potrivit informațiilor comunicate de o purtătoare de cuvânt a US Army, Cynthia Smith. El a fost soldat, specializat în zidărie și tâmplarie.

Cinci polițiști au fost uciși și alți șapte răniți la Dallas într-un atac comis de cel puțin un bărbat înarmat, care a declarat că a vrut să ucidă albi înainte de a muri vineri după intervenția unei forțe de elită.

Potrivit mass-media americane, principalul suspect este un negru de 25 de ani, Micah Johnson, care trăia la Mesquite, o suburbie a orașului Dallas.

El nu avea antecedente penale și nu era afiliat niciunui grup radical.

Potrivit șefului poliției din Dallas David Brown, presupusul atacator a susținut că a acționat singur.

Potrivit statelor de serviciu comunicate de US Army, rezervistul Micah Johnson a fost mobilizat pentru trei perioade de la 6 luni la 1 an între 2009 și 2015, în brigada 420 de geniu din Seagoville, Texas.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis