Sute de oameni protestează la Chişinău, în urma invalidării rezultatelor alegerilor locale

Simpatizanţi ai Platformei Demnitate şi Adevăr (DA), Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidului Liberal Democrat (PLDM) din Republica Moldova au ieşit la un protest în faţa sediului Primăriei din Chişinău, protest desfăşurat sub lozinca: "Până aici! Ne-am saturat!', informează Jurnal.md şi Timpul.md.

Manifestaţia a început la ora 17:30, la îndemnul liderului DA, Andrei Năstase, după ce în seara precedentă instanţa a anulat rezultatul alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, iar mandatul lui Andrei Năstase nu a fost validat.

Primarul ales Andrei Năstase a venit în fata protestatarilor şi a declarat că decizia privind anularea alegerilor este ilegală.
"Cine este primarul a fost decis de electorat, de cei care au participat la alegeri. Rezultatele au fost recunoscute de toată lumea, cel mai important este că au fost recunoscute de observatorii independenţi. Pentru faptul că oamenii sunt aici ar trebui să răspundă guvernarea, cei care au comandat decizia arbitrară a unei judecătoare care şi-a bătut joc de voinţa populară', a spus Andrei Năstase, îndemnându-i totodată pe oameni să protesteze paşnic.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, prezentă şi ea la protest, a declarat că decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor "înseamnă dictatură". "Am reuşit sa discutam cu ambasadele UE, SUA. Mâine vom avea întâlnire cu toţi ambasadorii europeni. Am comunicat această informaţie şi presei internaţionale, vom comunica cu cei de la Bruxelles', a declarat Maia Sandu în faţa mulţimii adunate. "Acum, sau mai târziu va fi prea târziu. E vorba de democraţia generaţiilor care vin', a atenţionat preşedinta PAS.

Potrivit ultimelor informaţii, protestatarii din faţa Primăriei Chişinău se îndreaptă în marş spre sediul Partidul Democrat, unde a fost anunţat un alt protest, sub sloganul "Cina cea de taină la Partid'. Manifestanţii continuă sa scandeze "Să vă fie frică, poporul se ridică!' şi 'Jos mafia!'.

Marţi seara, în jurul orelor 22:00, Judecătoria municipiului Chişinău a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat. Apărarea primarului ales Andrei Năstase a contestat decizia la Curtea de Apel.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

4 Orban spune că Ioan Cupșa poate fi ministrul Justiției. Este singurul liberal care a votat legea recursului co…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă