Sute de români protestează la Londra și Paris pentru că nu au apucat să voteze. Autoritățile au chemat poliția

Sute de români protestează la Londra și Paris pentru că nu au apucat să voteze. Autoritățile au chemat poliția

Sute de români protestează la Londra și Paris pentru că nu au apucat să voteze. Autoritățile au chemat poliția 

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central Marian Muhuleț a declarat, duminică seară, că a fost solicitată intervenția poliției la Ambasada României de la Paris, unde sute de persoane nu au reuşit să-și mai exercite dreptul de vot, deși au așteptat la coadă ore întregi.

„Înțeleg că este o situație mai tensionată la Paris, s-a solicitat intervenția Poliției franceze. Secția s-a închis, dar oamenii au rămas acolo”, a declarat Muhuleț.

Cele câteva sute de români care nu au reușit să voteze scandează în fața ambasadei „Nu plecăm fără să votăm”.

La Paris au fost organizate doar două secții de votare pentru românii stabiliți acolo.

În aceeași situație se află peste 500 de români din Londra, care protestează în fața unei secții de votare pentru că nu au apucat să voteze, iar urnele se vor închide în câteva minute.

„Suntem de peste 2 ore aici. Peste 500 nu au apucat să voteze. Nu există niciun reprezentant român aici să ne explice. Au trimis autoritățile locale polițiști”, a declarat pentru B1 TV, Florin Belinshi, un român aflat în Londra.

Potrivit acestuia, oamenii strigă „Jos Ponta”, „Mafia PSD” și „Vrem să votăm”.

Din acest motiv, sute de persoane protestează, duminică seară, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe, față de proasta organizare a primului scrutin al alegerilor prezidențiale în afara țării, unde sute de persoane nu au reuşit să-și mai exercite dreptul de vot, deși au așteptat la coadă ore întregi. (Detalii AICI)

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminică seara că s-au format cozi la secțiile de votare din străinătate pentru că în acest an nu se mai fraudează, așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2009.

„A fost exact același număr de secții de vot. Spre deosebire de 2009, de data asta nu se mai fraudează votul. În 2009 s-a furat în diaspora, acum vedeți la Paris dacă nu se mai fraudează se face coadă. Și când am promis că schimbăm România față de epoca băsescu ne referim inclusiv la faptul că votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat grosolan, cum a fost în 2009”, a afirmat Ponta, după exit-polluri.

„În rest ce ține organizare în secțiile de vot, decide BEC. Noi ne ocupăm de organizarea în afara secției de vot”, a mai spus liderul PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...