Taiwan: Concedierea unui pilot acuzat că a transmis COVID-19 şi a minţit autorităţile

Taiwan: Concedierea unui pilot acuzat că a transmis COVID-19 şi a minţit autorităţile

Un pilot neozeelandez acuzat că a contaminat doi dintre colegii săi cu coronavirus şi că a fost astfel responsabil pentru prima transmisie locală de COVID-19 înregistrată în Taiwan după luna aprilie a fost concediat miercuri, a anunţat compania sa aeriană, EVA Air, relatează France Presse.

Această insulă, care nu a înregistrat niciun caz de contaminare timp de 253 de zile, a raportat joi primul caz de transmitere a coronavirusului pe teritoriul său după aprilie, după ce o femeie taiwaneză care fusese în contact cu pilotul a fost testată pozitiv.

Pilotul a fost de asemenea amendat cu 300.000 de dolari taiwanezi (8.700 de euro) pentru că "nu a spus adevărul" autorităţilor sanitare despre activităţile sale şi persoanele cu care a fost în contact după ce a aflat că era contaminat.

Compania aeriană a subliniat că el a încălcat reglementările privind lupta împotriva pandemiei şi a provocat "grave prejudicii reputaţiei şi imaginii" EVA Air.

Pilotul nu şi-a pus masca în timpul unei misiuni la începutul lunii decembrie când un pilot taiwanez i-a reamintit această obligaţie. Acest pilot taiwanez şi un coleg japonez au fost testaţi pozitiv, potrivit companiei aeriene.

Neozeelandezul ar fi tuşit în timpul unui zbor către Statele Unite pe 12 decembrie, notează AFP.

Potrivit autorităţilor, pilotul s-a dus în mai multe locuri în Taiwan, inclusiv două mari magazine. El a susţinut că nu-şi amintea locurile unde a fost şi nu şi-a dezvăluit contactul cu femeia.

Călătorii care sosesc în Taiwan trebuie să respecte o carantină de două săptămâni şi să fie testaţi negativ, ceea ce i-a împiedicat până acum pe purtătorii virusului să-l transmită populaţiei locale.

Pe de altă parte, piloţilor li se cere să respecte doar trei zile de izolare la întoarcerea din curse externe. Autorităţile intenţionează să înăsprească această reglementare.

Taiwanul a înregistrat doar 776 de cazuri de contaminare şi şapte decese la o populaţie de 23 milioane de locuitori.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie