Tânăr român din Franța, condamnat pentru o crimă monstruoasă. Cum s-a răzbunat pe mama vitregă: „Această dramă a fost prezisă”

Tânăr român din Franța, condamnat pentru o crimă monstruoasă. Cum s-a răzbunat pe mama vitregă: „Această dramă a fost prezisă”

Un român din Franța va sta după gratii 14 ani, după o crimă monstruoasă. Tânărul de 18 ani și-a ucis mama vitregă, în urmă cu trei ani, cu 30 de lovituri de cuțit. Motivul ar fi fost răzbunarea, deoarece femeia îl maltrata și îl umilise în ultimii ani.

Judecătorii francezi l-au condamnat pe tânăr la 14 ani de închisoare FOTO Adevărul

Sentința a fost pronunțată pe 21 aprilie 2023, scrie jurnalemigrant.com. Tânărul a primit 14 ani de închisoare pentru uciderea mamei sale vitrege. Crima a avut loc în 2020 în localitatea franceză Millau din departamentul Aveyron (Occitania).

Conform publicației Midi Libre , adolescentul locuia în Franța încă de la vârsta de 11 ani, alături de tatăl, mama vitregă și frații săi.

Pe 1 septembrie 2020, la ora 08.30, liniștea cartierul în care locuia familia a fost spartă de mai multe țipete. Speriat, un locatar a anunțat autoritățile, iar polițiștii sosiți la fața locului au făcut o descoperire macabră: o femeie fără viață zăcea pe pardoseală într-o baltă de sânge. Ulterior s-a aflat că victima ar fi împlinit 40 de ani în ziua următoare, pe 2 septembrie.

La scurt timp, fiul vitreg, pe atunci în vârstă de 16 ani, a mărturisit crima. În casă a fost găsită și arma crimei, un cuțit de bucătărie, pe care autorul îl lăsase pe un dulap. În urma necropsiei s-a stabilit că victima fusese înjunghiată de peste 30 de ori.

În timpul arestului, tânărul a povestit calvarul prin care a trecut în ultimii ani, alături de mama vitregă. Astfel, anchetatorii au aflat că cei doi aveau „o relație conflictuală” , dar și agresiuni și mustrări regulate din partea victimei. Totodată, autorul a indicat faptul că a fost abuzat fizic, dar și psihic.

În aceste condiții, avocații apărării, Lauriane Noto de la Perche și Valerie Bentivegna au concluzionat că „adolescentul nu a mai suportat, după toți acești ani de agresiune și violență”.

Coșmarul prin care a trecut

La audiere, în fața instanței, tânărul a povestit că în România a trăit același coșmar alături de mama vitregă. Au fost povestite întâmplări umilitoare, cum ar fi mâncatul dintr-un castron pentru câine, așezarea băiatului în genunchi pe pietre în timp ce era lovit, dar și multe alte agresiuni.

Când avea 11 ani, familia lui s-a mutat în Franța și s-a stabilit în cartierul Malhourtet, în Millau. Violența a scăzut în frecvență, dar a existat în continuare. În depoziția sa, autorul crimei a spus că a simțit tot timpul că nu era considerat egal cu frații săi vitregi.

Tatăl, muncitor agricol în South Aveyron, a fost prezent în timpul procesului și a declarat că i-a cerut soției sale să nu-i mai abuzeze fiul, însă fără niciun rezultat.

Abuzat, adolescentul și-a găsit refugiu în jocurile video. La școală, i-a povestit unui coleg de clasă despre viața de acasă, iar mama colegului a făcut un prim raport la serviciile sociale și a fost deschisă o anchetă care, în final, nu a avut o finalizate.

Ulterior, încrederea adolescentului a fost pusă în asistența socială a Colegiului. În ianuarie 2019 a fost trimis chiar un e-mail procurorului pentru a avertiza asupra abuzurilor la care era supus băiatul. Mama vitregă a fost audiată de poliție, dar a negat acuzațiile care i se aduceau.

Au băgat totul sub covor! Această dramă a fost prezisă. În mai multe rânduri, a cerut să fie dat într-o altă familie, în plasament. Dacă l-am fi ascultat…”, au spus avocații apărării.

Este capabil de lucruri mărețe, urmează pregătirea în detenție și visează să devină dresor canin”, au mai precizat avocații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene