Țara în care niciun turist nu mai are voie să călătorească singur: „În caz de urgență nu e nimeni care să te ajute!“

Țara în care niciun turist nu mai are voie să călătorească singur: „În caz de urgență nu e nimeni care să te ajute!“

Turiștii care ajung în Nepal trebuie să știe că nu mai au voie să facă drumeții singuri. După ce în urmă cu 5 ani a interzis călătorilor să urce singuri pe Muntele Everest, guvernul Nepalului a extins restricția în întreaga țară.

Călătoriile în zone îndepărtate în Nepal, fără ghid autorizat, sunt interzise FOTO 123 RF

Conform CNN, citat de Digi24 , de acum înainte, în Nepal, țară cunoscută pentru opt dintre cei mai înalți munți din lume, dar și pentru regiuni rurale care atrag turiștii, călătorii vor trebuie să angajeze un ghid autorizat.

Pentru drumețiile în regiuni îndepărtate trebuie să angajeze un ghid autorizat de guvern sau să se alăture unui grup. Autoritățile au luat această decizie din cauza costului ridicat al misiunilor de căutare și salvarte pentru drumeții solitari care se rătăcesc este semnificativ. „Când călătorești singur, în caz de urgență nu există nimeni care să te ajute”, a spus Mani R. Lamichhane, directorul Consiliului de Turism din Nepal, pentru CNN.

Pentru cei care aleg să meargă în orașe nu este o problemă, însă când doresc să ajungă în munții îndepărtați, infrastructura nu este adecvată.

Când turiștii sunt dați dispăruți, nici măcar guvernul nu îi poate găsi deoarece merg pe rute îndepărtate”, a mai spus Lamicchane.

Cererea vine din partea asociațiilor de turism

De asemenea, acesta a precizat că o mare problemă o reprezintă ghizii turistici și companiile fără licență. Acestea nu se înregistrează la guvern, nu plătesc taxe și, susține oficialul, îi privează pe nepalezi de locuri de muncă.

Au fost unele cazuri în care asociația de trekking ne-a cerut să oprim aceste operațiuni de drumeții neautorizate. Aceasta este o cerere din partea asociațiilor de turism de mult timp”, spune el.

Ian Taylor, proprietarul unei renumite companii de ghizi turistici cu o istorie lungă în Nepal, spune că această mișcare are sens deoarece tot mai mulți oameni încearcă să facă urcări dificile în Nepal.

Lucrurile s-au schimbat drastic în regiune de-a lungul anilor. Înainte veneau doar excursioniști și alpiniști experimentați în regiune, mulți dintre ei călătorind fără ghizi, dar se descurcau. Acum există un număr mult mai mare de oameni care călătoresc în regiune și mai mulți dintre ei sunt turiști fără experiență. Ei nu sunt autosuficienți în aer liber și, prin urmare, au nevoie de asistența unor ghizi experimentați”, a explicat Taylor pentru CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”