Tăriceanu despre trimiterea în judecată: Nu-mi schimbă cu nimic proiectele de viitor și atitudinea constant critică

Tăriceanu despre trimiterea în judecată: Nu-mi schimbă cu nimic proiectele de viitor și atitudinea constant critică

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că trimiterea sa în judecată de către DNA nu îi schimbă cu nimic poziția, proiectele de viitor și atitudinea constant critică exprimată public.

"La solicitarea mai multor ziariști acreditați la Senat, declar că am luat cunoștință din mediul online de faptul că DNA a trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție dosarul pe care mi l-au instrumentat. Nu doresc să fac niciun fel de comentarii pe fondul acuzațiilor construite de anchetatori, procedura își va urma cursul legal, dar vreau să-i asigur pe toți cei care sunt interesați de viața politică sau de evoluția mea viitoare că această împrejurare nu-mi schimbă cu nimic poziția, proiectele de viitor și atitudinea mea constant critică exprimată public", a spus Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în același dosar a fost deferit justiției și Marius Dorin Marian, acuzat de mărturie mincinoasă.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupție se arată că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu