Tăriceanu: PSD-ALDE va discuta subiectul desemnării candidatului la prezidenţiale la începutul trimestrului al doilea

Tăriceanu: PSD-ALDE va discuta subiectul desemnării candidatului la prezidenţiale la începutul trimestrului al doilea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat, duminică seara, că, cel mai probabil, la începutul trimestrului al doilea al acestui an, PSD-ALDE va discuta subiectul desemnării candidatului pentru alegerile prezidenţiale.

Întrebat într-o emisiune TV dacă va candida la preşedinţia ţării, Tăriceanu a spus că înţelege să facă politică împreună cu partenerii de coaliţie, iar un astfel de anunţ nu va fi făcut, după cum a mai anunţat, decât după o consultare a celor două partide şi în funcţie de cel care oferă cele mai bune şanse pentru câştigarea viitorului mandat prezidenţial.

Despre declaraţia colegului de partid Toma Petcu, potrivit căruia din 2000, PSD nu a mai câştigat alegerile prezidenţiale, preşedintele ALDE a afirmat că afirmaţia nu a avut o conotaţie "belicoasă".

"Toma Petcu nu a făcut o declaraţie belicoasă. E o constatare până la urmă, pentru că într-adevăr din 2000 încoace niciodată candidatul PSD nu a câştigat alegerile prezidenţiale, ci le-a pierdut cu un scor foarte strâns: şi Adrian Năstase, şi Mircea Geoană şi Victor Ponta. Probabil că la scorul pe care PSD îl aduce natural prin structurile proprii, prin simpatizanţi, prin ceea ce poate să colecteze, mai trebuie ceva în plus. Şi din acest motiv sigur că este de analizat dacă o candidatură poate comună din partea PSD şi ALDE nu ar fi mai utilă decât o simplă candidatură din partea PSD pentru a maximiza şansele de câştigare a alegerilor prezidenţiale", a explicat Tăriceanu la România TV. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria