Tăriceanu: Tudorel Toader este ministru independent pe un post al PSD

Tăriceanu: Tudorel Toader este ministru independent pe un post al PSD

Tudorel Toader este ministru independent, pe un post al PSD, a declarat joi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE.

"În ceea ce-l priveşte pe domnul Toader, eu mi-am exprimat punctul de vedere ieri şi am făcut comentarii legate de prestaţia sa guvernamentală. Nu am lăsat niciun moment să se înţeleagă că acesta ar fi postul ALDE. Domnul Tudorel Toader, de altfel, este ministru independent, pe un post care, sigur - confirm ceea ce v-a spus domnul Dragnea - că este postul PSD. Deci situaţia e simplă şi clară", a spus Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE.

El a adăugat că nu a discutat cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre vreo remaniere guvernamentală.

Întrebat cum comentează afirmaţia lui Dragnea conform căreia postul de preşedinte al Senatului revenea PSD, Tăriceanu a spus: "Sunt convins că domnul Dragnea n-a făcut această afirmaţie într-un spirit polemic şi, din acest motiv, nici răspunsul meu nu va fi într-un spirit polemic. Suntem într-o coaliţie în care fiecare avem aportul nostru diferit, în mod cert, dar niciunul fără altul nu am putea să asigurăm majoritatea şi să guvernăm", a explicat Tăriceanu.

Liviu Dragnea a declarat luni că neapartenenţa la PSD nu este o piedică pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ci doar acţiunile şi activitatea acestuia, aşa cum este valabil pentru orice membru al Guvernului.

Întrebat la Parlament dacă susţine ca portofoliul Justiţiei să fie asumat de PSD, Dragnea a arătat că acesta "este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea", dar partidul poate susţine în posturi şi persoane care nu sunt afiliate politic.

"Aşa cum a mai făcut în trecut şi poate să mai facă, PSD poate susţine în anumite posturi ministeriale care i s-ar cuveni oameni care nu sunt afiliaţi politic. Pentru mine nu este o piedică - adică neapartenenţa la PSD, din punctul meu de vedere nu este o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunea şi activitatea, aşa cum este valabil pentru fiecare membru al Guvernului. Aşa cum, de exemplu, postul de preşedinte al Senatului este un post care a revenit PSD, dar a fost decizia de la început ca pe acel post noi să-l recomandăm şi să-l susţinem pe domnul Tăriceanu", a afirmat liderul PSD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria