Ţările de Jos: Securitate sporită în jurul prim-ministrului Mark Rutte, pe fondul ameninţărilor cu un posibil atac (presă)

Ţările de Jos: Securitate sporită în jurul prim-ministrului Mark Rutte, pe fondul ameninţărilor cu un posibil atac (presă)

Ţările de Jos au sporit securitatea în jurul prim-ministrului Mark Rutte după ce poliţia a primit semnale despre un posibil atac al infractorilor ce au legături cu traficul de droguri, a relatat luni un ziar olandez, citând surse familiare cu subiectul.

Deşi atacurile armate în Ţările de Jos sunt rare, crimele şi violenţele legate de traficul de droguri au devenit frecvente în ultimii ani, pe măsură ce interlopii concurează pentru teritoriu, notează Reuters.

O sursă guvernamentală, vorbind cu condiţia anonimatului, a confirmat informaţia în De Telegraaf. Autorităţile naţionale de securitate olandeze au refuzat să o comenteze.

Întrebat în legătură cu această informaţie, Rutte le-a spus reporterilor: "Siguranţa şi protecţia sunt probleme care nu vor fi niciodată discutate în public".

Rutte, al cărui guvern conservator a promis că va reprima criminalitatea organizată, a căutat întotdeauna să menţină un nivel de protecţie personală limitat de la învestirea în funcţie ca prim-ministru în urmă cu aproape 11 ani.

Rutte este adesea văzut mergând pe bicicletă spre şi de la locuinţa sa şi clădirile guvernului în Haga şi este adesea abordat de trecători dornici să-şi facă selfie-uri sau să discute cu el.

Pe fondul violenţei crescute legate de traficul de droguri, un cunoscut reporter olandez de investigaţii, Peter R. de Vries, a fost împuşcat pe o stradă din Amsterdam în iulie. Jurnalistul avea calitatea de consultant al unui martor într-un caz de trafic de droguri. El a murit din cauza rănilor câteva zile mai târziu.

Fostul avocat al martorului fusese ucis într-un mod similar în faţa casei sale din Amsterdam în 2019.

Ameninţările la adresa politicienilor nu sunt ceva neobişnuit în Ţările de Jos. Liderul opoziţiei anti-islam Geert Wilders a fost obligat să trăiască într-o casă păzită şi să se înconjoare de gărzi de corp din 2004 din cauza ameninţărilor continue cu moartea.

În ultimele luni, mai multe persoane au fost amendate în ţară sau a primit pedepse scurte cu închisoarea pentru ameninţarea unor miniştri şi parlamentari, în special în ceea ce priveşte politicile privind combaterea coronavirusului.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu