Tatuajele marilor oameni politici și împărați. Secretele de pe pielea unor personaje celebre

Tatuajele marilor oameni politici și împărați. Secretele de pe pielea unor personaje celebre

Tatuajul a fost mult timp privit ca un obicei al băieților răi sau al artiștilor rebeli. Sunt personalități istorice la care nimeni nu s-ar fi așteptat să aibă un tatuaj. Cu toate acestea, oameni politici, regi sau mari inventatori și-au imprimat în piele diferite simboluri.

Winston Churchill a avut tatuaj FOTO Adevărul

Tatuajul este o artă, cu valențe religioase și estetice vechi de milenii. Astăzi tatuajul este ceva obișnuit și se practică pe scară largă. Mult timp, această formă de artă, pe piele, a fost privită doar ca un apanaj al băieților răi, al războinicilor, marinarilor sau al rebelilor. Cu toate acestea, inclusiv personaje istorice la care nimeni nu s-ar fi așteptat au avut tatuaje ascunse de ochii lumii. Prințese, oameni de stat cu mare greutate sau regi, și-au imprimat în piele diferite simboluri, fără ca nimeni să știe.

Dragonul de pe antebrațul țarului

Nicolae al II-lea este un personaj istoric arhicunoscut. Este ultimul împărat al Rusiei și cel cu care s-a încheiat perioada imperială, făcând loc regimului comunist de factură bolșevică.

Nicolae al II-lea este de asemenea cunoscut pentru moarta sa tragică, el fiind ucis de bolșevici împreună cu familia sa. Este, de altfel, și tatăl celebrei prințese Anastasia.

La un mare țar al Rusiei, nimeni nu s-ar fi așteptat să aibă un tatuaj. Mai ales în aceea perioadă. Nicolae al II-lea apărea la festivități cu o uniformă impecabilă, cu un fast incredibil. Cine ar fi crezut, că sub hainele de gală, pe antebrațul drept, se afla un tatuaj impresionant? Era vorba despre un dragon uriaș care se întindea de la cot până la încheietura mâinii.

Povestea acestui tatuaj este interestantă. Nicolae al II -lea a ajuns pe tronul Rusiei la 26 de ani, după moartea neașteptată a tatălui său, țarul Alexandru al III-lea. Înainte de a lua tronul, tânărul prinț, la aceea vreme, a făcut o călătorie în Japonia. Acolo a scăpat ca prin minune de o tentativă de asasinat. După acest incident a decis să-și tatueze un dragon, pe antrebraț.

Secretul împărătesei Sissi

Pe împărăteasa Sissi o cunoaște toată lumea. Este un personaj tragic al istoriei care a fascinat atât în timpul vieții, dar mai ales după. Este vorba despre frumoasa Elisabeta de Bavaria, împărăteasa Imperiului Austro-Ungar la mijlocul secolului al XIX-lea. Era o prințesă rebelă, deosebit de frumoasă și inteligentă, născută în Bavaria, una dintre cele mai faimoase și puternice regiuni din Germania. A murit în mod tragic, fiind asasinată pe stradă cu o andrea.

De-a lungul vieții, împărăteasa Elisabeta de Bavaria, alintată Sissi, a fost un personaj de film sau de roman. Fuma, consuma alcool și ignora de multe ori eticheta curții. Povestea vieții ei a inspirat cinematografia, literatura, până și producțiile de benzi desenate.

Cu toate acestea, puțini și-ar fi putut imagina că împărăteasa Sissi, renumită prin eleganță și delicatețe, ar fi avut un tatuaj. Cu toate acestea, mărturiile vremii arată că frumoasa Sissi avea un secret imprimat pe piele. Mai precis, era vorba de un tatuaj în formă de ancoră, care-i decora umărul drept, ca o amintire a iubirii ei față de mare.

Marii oameni de stat și tatuajele

Deși păreau sobrii și departe de lumea rebelă a tatuajelor, marii oameni de stat s-au lăsat pe mâna tatutorilor. Cel puțin o parte - și nu dintre cei mai puțin cunoscuți.

De exemplu, faimosul lider al Uniunii Sovietice, Iosif Stalin a avut un tatuaj pe seama reputației sale. Mai precis, se spune că avea pe piept un craniu de culoare albastră. Acest tatuaj a fost făcut în tinerețea tulburată a dictatorului sovietic, atunci când comitea infracțiuni pe străzile din Georgia, fiind închis de câteva ori.

La rândul său, cel de-al 32-lea președinte al Statelor Unite, faimosul Franklin Roosevelt, a avut un tatuaj de dimensiuni impresionante, tot pe piept. Era blazonul familiei sale.

Totodată Winston Churchill, buldogul britanic, poate cel mai important om politic al Celui de-al Doilea Război Mondial, premier al Marii Britanii, avea de asemenea un tatuaj. Acesta purta pe antrebraț un tatuaj în formă de ancoră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA