Țeapă de 175 de milioane de dolari luată de cea mai mare bancă americană. Cum i-ar fi păcălit o antreprenoare pe investitori

Țeapă de 175 de milioane de dolari luată de cea mai mare bancă americană. Cum i-ar fi păcălit o antreprenoare pe investitori

JP Morgan Chase, considerată cea mai mare bancă americană, a făcut o investiție de 175 de milioane de dolari, iar acum bancherii o acuză pe antreprenoare că a umflat performanțele companiei cu milioane de clienți falși pentru a obține această sumă.

Foto Shutterstock

O tânără antreprenoare, Charlie Javice a fondat start-up-ul financiar Frank, în urmă cu 7 ani la New York. Ea a gândit o platformă digitală care să îi ajute pe studenți să economisească bani, prin gestionarea creditelor și a ajutoarelor pentru studii.

Charlie Javice a cunoscut rapid succesul cu platforma sa financiară pentru tinerii studenți și a ajuns rapid pe lista Forbes 30 Under 30, făcută de celebra revistă americană de business care premiază cei mai promițători antreprenori sub 30 de ani. În doar 5 ani de la lansarea platformei Frank, Charlie Javice se lăuda că a strâns peste 4.25 de milioane de clienți, potrivit StartupCafe .

JPMorgan Chase a luat decizia de a achiziționa start-up-ul Frank pe care îl considera o afacere foarte bună la acel moment, având o bază mare de clienți. Era și o opțiune bună de a menține legătura cu noua generație de consumatori.

După achiziția făcută de banca americană, Charlie Javice a continuat munca la fosta sa companie, în calitate de managing director. După doar un an și jumptate, JPMorgan Chase a anunțat oficial că va închide plafrma Frank, o platformă considerată foarte avantajoasă pentru studenți în urmă cu câțiva ani.

JPMorgan Chase o acuză acum pe Charlie Javice că ar fi umflat performanțele companiei și numărul de clienți înainte de a achiziție. Potrivit declarațiilor bancherilor, din cei 4.25 milioane de clienți doar 250.000 ar fi reali. Restul de 4 milioane ar fi fost băgați automat de un specialist în data science.

Avocatul tinerei antreprenoare susține că acuzațiile care i se aduc clientei sale nu sunt decât o acțiune de mușamalizare a greșelilor făcute de bancheri în timpul procesului de achiziție a companiei.

„După ce JP Morgan s-a grăbit să achiziționeze afacerea-rachetă a lui Charlie, cei de la JP Morgan și-au dat seama că nu pot lucra pe legile existente privind confidențialitatea în cazul studenților, a comis o abatere și apoi au încercat să renegocieze afacerea. Charlie i-a dat în vileag și apoi i-a dat în judecată”, a declarat Alex Spiro, avocatul antreprenoarei Charlie Javice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…