Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei şi precipitaţii excedentare în sudul ţării, săptămâna viitoare (prognoză)

Temperaturi mai scăzute decât normalul perioadei şi precipitaţii excedentare în sudul ţării, săptămâna viitoare (prognoză)

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice perioadei în toate regiunile ţării, în săptămâna 7 - 14 martie 2022, iar precipitaţiile vor fi excedentare în regiunile sudice, local deficitare în cele nordice şi centrale, în timp ce în restul ţării vor fi apropiate de normal, potrivit estimărilor emise de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

În săptămâna 14 - 21 martie 2022, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în regiunile centrale şi la munte.

Pentru săptămâna 21 - 28 martie 2022, estimările meteorologice ale ECMWF arată că temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, iar regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale şi la munte.

În ultima săptămână de prognoză, respectiv 28 martie - 4 aprilie 2022, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai ridicate în regiunile vestice şi nordice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă deficitară în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a ţării.

Estimările meteorologice realizate de către ECMWF pentru patru săptămâni, respectiv 7 martie - 4 aprilie 2022, au fost publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată faţă de media perioadei 2002-2021.

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Este timpul ca Vova să se îmbolnăvească”. Dezvăluirile unui oligarh rus despre uneltirile de la Kremlin împotriva lui Putin

2 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

3 Se pregătește ceva? Americanii trebuie să părăsească „imediat” Rusia, cere chiar ambasada SUA de la Moscova, existând riscul să nu mai poată ieși

4 VIDEO Un nou „succes” / Rușii din filmare și-au aruncat în aer camarazii!

5 Rușii sună să se predea, înainte de a ajunge pe front. Trimiși la război fără antrenament și fără mâncare: mărturii din prima linie