Tenis - Fed Cup: Sorana Cîrstea - Nu mi se pare corectă decizia de întrerupere a meciului la 3-1

Tenis - Fed Cup: Sorana Cîrstea - Nu mi se pare corectă decizia de întrerupere a meciului la 3-1

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că nu i se pare corectă decizia arbitrului de a întrerupe meciul său cu Johanna Konta în setul al doilea, la scorul de 3-1 în favoarea sa, din cauza faptului că britanica a început să plângă, la meciul dintre echipele României și Marii Britanii, de la Mamaia, din barajul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

"Am început meciul un pic defensiv. De la început a preluat ea controlul din punct de vedere al tenisului, a fost peste mine, iar apoi setul doi am început bine, am făcut acel break, eram peste ea. A început să plângă și a ieșit de pe teren. De când joc tenis, de 20 de ani, am fost peste tot în lumea asta și m-au făcut în toate felurile, de la țigancă, până la idioată și nu vreau să folosesc cuvinte urâte, însă toate insultele de pe lume. Nu am început niciodată să plâng și să plec de pe teren, am stat acolo și am jucat până la final. Nu mi se pare corectă o asemenea decizie, ești în Fed Cup, trebuie să îți asumi, nu ești la Wimbledon'', a spus Cîrstea, citată de site-ul Federației Române de Tenis.

''Nu m-au anunțat dacă trebuie să stau pe teren, dacă trebuie să ies, nu mi-au spus nimic. L-am întrebat pe arbitru cât stau, nu știa. Ce fac, mă schimb, nu mă schimb, spune-mi și mie! Noi nu mai contam, doar echipa Angliei conta, ori nu este corect. Pot să spun că a fost peste mine din punct de vedere al tenisului. Am fost peste tot în lumea asta, în țări în care erau la gard și se uitau la mine și făceau așa (n.r. — Sorana și-a trecut degetul pe sub bărbie, explicând amenințarea cu tăierea gâtului). Nu am început să plâng, nu am ieșit de pe teren. Mi se pare că nu mai suntem la grădiniță", a declarat Cîrstea.

Konta s-a impus cu 6-2, 6-3 în meciul cu Cîrstea, egalând situația la general, 1-1, după ce Simona Halep o învinsese pe Heather Watson, cu 6-4, 6-1.

În setul secund, Cîrstea a arătat un reviriment, a condus cu 1-0 și 2-1, scor la care Ilie Năstase, căpitanul nejucător al României, a avut o discuție cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi și arbitrul oficial, iar Năstase a fost trimis în tribună, pentru ca apoi să fie evacuat din incinta terenului.

Locul său pe bancă a fost luat de jucătoarea Monica Niculescu. Cîrstea a reușit apoi un break și s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost întrerupt din nou de arbitrul elvețian. Konta, hărțuită verbal din tribună, a izbucnit în lacrimi și a fost nevoie ca Simona Halep să facă un apel la spectatori pentru a păstra decența în timpul meciului.

Crainicul a făcut un nou apel spectatorilor, avertizându-i că echipa României poate fi descalificată.

Cîrstea și Konta au reluat jocul după trei minute de încălzire, dar românca nu și-a mai regăsit ritmul, Konta reușind punct după punct, încheind cu 6-3.

Federația Internațională de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat și a anunțat că Ilie Năstase a fost eliminat de la întâlnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, după mai multe incidente și ''un comportament nesportiv''. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanța, arbitrul și căpitanul echipei britanice și pe Konta, provocând o întrerupere a meciului de sâmbătă dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, a doua zi după aluziile deplasate la adresa sarcinii Serenei Williams în conferința de presă.

"Căpitanul României Ilie Năstase a fost îndepărtat din arenă în timpul celei de-a doua partide din cadrul întâlnirii din Fed Cup dintre România și Marea Britanie de la Constanța. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, după ce a primit 2 avertismente oficiale", se scrie într-un comunicat de pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina