Tenis: Amelie Mauresmo, prima femeie căpitan al echipei Franţei de Cupa Davis

Tenis: Amelie Mauresmo, prima femeie căpitan al echipei Franţei de Cupa Davis

Pentru prima oară în istoria echipei de tenis a Franţei din Cupa Davis, rolul de căpitan a fost încredinţat unei femei, fostul nr.1 WTA Amelie Mauresmo, care din 2019 îl va înlocui pe Yannick Noah, a anunţat sâmbătă Federaţia franceză de resort (FFT), citată de AFP.

Julien Benneteau, care va renunţa la cariera de jucător după US Open din septembrie, va prelua rolul de căpitan la echipa feminină a Franţei din Fed Cup.

Mauresmo, care va împlini 39 ani pe 5 iulie, a condus echipa feminină de Fed Cup între 2012-2016, perioadă în care a promovat din divizia secundă până la finala competiţiei din 2016, pierdută în faţa Cehiei.

Benneteau, 36 ani, este în prezent nr. 63 mondial, dar a avut cea mai bună clasare un loc 25 în noiembrie 2014. La dublu, el are 12 titluri în palmares, inclusiv la Roland Garros în 2014, dar niciunul la simplu. A făcut parte din echipa Franţei care a câştigat anul trecut Cupa Davis

Cei doi noi căpitani ai echipelor Franţei din Cupa Davis şi Fed Cup au fost prezentaţi cu prilejul unei conferinţe de presă de către preşedintele FFT, Bernard Giudicelli.

Mauresmo are ca antrenor o experienţă şi în circuitul ATP, după ce i-a pregătit pe britanicul Andy Murray (2014-2016) şi pe francezul Michael Llodra.

În acest an, Franţa condusă de Yannick Noah s-a calificat deja în semifinalele Cupei Davis, unde va înfrunta în septembrie Spania la Lille. AGERPRES/(editor: Teodor Ciobanu, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: Amélie Mauresmo/Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Foarte interesant! / Nicio ieșire, pe micul ecran, a unui ex-șef de serviciu de informații nu este întâmplătoare…

3 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

4 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

5 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!