Tenis: Americanca Danielle Collins, în premieră într-o semifinală de Mare Şlem, la Australian Open

Tenis: Americanca Danielle Collins, în premieră într-o semifinală de Mare Şlem, la Australian Open

Jucătoarea americană de tenis Danielle Collins a reuşit cea mai mare performanţă a carierei prin calificarea în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, Australian Open, marţi, la Melbourne, după ce a trecut de rusoaica Anastasia Pavliucenkova cu 2-6, 7-5, 6-1.

Collins (35 WTA) a participat pentru prima oară la Openul Australiei, reuşind să treacă de o jucătoare experimentată ca Pavliucenkova (44 WTA) după două ore şi 16 minute.

Apărută tardiv în circuitul profesionist, după ce şi-a făcut studiile, americanca de 25 de ani nu câştigase până în acest an niciun meci la turneele de Mare Şlem în cinci participări. În turul precedent, Collins a spulberat-o pe numărul doi mondial, Angelique Kerber, cu 6-0, 6-2, în doar 56 de minute, obţinând astfel prima sa victorie în faţa unei jucătoare de top 5.

Aflată la doar al treilea său sezon ca jucătoare profesionistă, Danielle Collins va juca în semifinale cu învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova (6 WTA) şi australianca Ashleigh Barty (15 WTA).
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…